skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Aloe Vera, Planta Care Nu Trebuie Să Lipsească Dintr-un Studio Videochat
Articole Recomandate Angajări

Aloe vera, planta care nu trebuie să lipsească dintr-un studio videochat. Imaginea unui model videochat poate fi îmbunătățită cu bani puțini, într-o clipă.

9 beneficii ale utilizării aloe vera pentru îngrijirea pielii

Aloe vera a fost folosită de secole de diferite civilizații pentru o serie de îngrijiri în scopuri medicinale. O plantă de cactus care crește în mod natural în climele aride.

Frunzele suculente ale plantei de aloe adăpostesc un gel limpede. Acesta găzduiește mai mult de 75 (și poate până la 200) compuși activi diferiți. Inclusiv vitamine, minerale, zaharuri, enzime, acizi salicilici și aminoacizi.

Este suficient să spunem doar atât. Toate aceste componente au demonstrat că oferă o gamă largă de beneficii pentru pielea ta și nu numai:

1. Calmează arsurile solare

Cea mai cunoscută utilizare a aloe vera: calmează pielea după o arsură solară. Datorită proprietăților hidratante naturale, aloe vera ajută la vindecarea arsurilor. Mecanismul prin care se realizează acest lucru nu este înțeles pe deplin.

Probabil pentru că vorbim despre o combinație de factori.

Unele cercetări au descoperit că aloinul, un compus găsit în plantă, are proprietăți antiinflamatorii. Ajută în procesul de vindecare a pielii. Aloe este de asemenea plină de antioxidanți.

S-a descoperit că o proteină antioxidantă, numită metalotioneină, are un efect protector. Ne referim la pielea expusă și deteriorată de razele UV. Planta este, de asemenea, incredibil de hidratantă.

Ajută la combaterea peelingului pielii care are loc după arsurile solare.

Nu trebuie să te expui la riscuri inutile pentru a avea un bronz perfect în fața unui webcam. Poți să apelezi la multe produse autobronzante prezente pe piață. Un client fidel va aprecia noua ta imagine, la fel ca urmăritorii tăi de pe social media.

2. Ajută la estomparea petelor întunecate

Petele întunecate de pe piele sunt cunoscute și sub denumirea de hiperpigmentare. Acestea își pot lăsa amprenta din mai multe motive.

Fie că sunt expuse la soare, acnee sau doar procesul de îmbătrânire normală a pielii. Toate petele întunecate au, de obicei, un lucru în comun: sunt încăpățânate.

Cu toate acestea, un compus numit alosină, găsit în aloe vera, ar putea ajuta la “luminarea” lucrurilor. Conform unui studiu, acesta a fost aplicat de patru ori pe zi, timp de 15 zile.

S-a constatat că aloeina este eficientă în tratarea hiperpigmentării induse de UV și după acnee. Un alt studiu a descoperit că aplicarea topică a alosinei poate inhiba direct hiperpigmentarea pielii.

Inhibă producția unui exces de melanină. Este pigmentul care, atunci când e produs excesiv, provoacă formarea de pete întunecate.

Este o informație la îndemână pentru orice model non nud dintr-un studio videochat București. Trebuie evitate și orice preț efectele nedorite ale diverșilor factori externi sau interni.

3. Aloe vera hidratează pielea

Proprietățile hidratante ale aloe vera sunt duble. Frunza plantei este bogată în apă, în special în stratul interior. Astfel, ajută la hidratarea pielii și la blocarea umidității.

Zaharurile pe care le conține sunt cunoscute sub numele de mucopolizaharide. Și acestea ajută la reținerea umidității în piele.

Mucopolizaharidele, așa cum se găsesc în planta de aloe, ajută la reținerea umidității în piele. Când s-a aplicat topic, s-a demonstrat că crește conținutul de apă al stratului exterior al pielii.

Devine un ingredient ideal pentru tipurile de piele uscată.

4. Creează o mască de refacere a scalpului

Există puține cercetări, în special cu aloe vera ca mască de scalp. Cu toate acestea s-au demonstrat diverse proprietăți benefice ale plantei pentru piele. Hidratante, antiinflamatoare și antimicrobiene. Se pretează pentru aplicare și la nivelul scalpului, fiind tot o piele până la urmă.

Aplicarea acesteia sub formă de mască pentru scalp poate ajuta în diverse moduri. La calmarea iritației, combaterea exfolierii, refacerea hidratării, consolidând și netezind foliculii de păr.

Poate fi folosit și pentru a menține părul neted și strălucitor. De asemenea, pentru scalp, poate ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii.

5. Oferă beneficii sănătoase pentru îmbătrânirea pielii

Pielea hidratată este o piele fericită și sănătoasă. După cum știm, umiditatea suficientă ajută la eliminarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. De exemplu, liniile fine și ridurile.

Are capacitatea de a ajuta la reumplerea și reținerea umidității la nivelul pielii. Aloe vera stimulează, de asemenea, producerea de acid hialuronic și fibre de colagen și elastină în piele.

Toate acestea sunt necesare pentru a menține pielea hidratată, fermă și suplă. Din păcate, toate scad natural, odată cu trecerea anilor. Aplicarea topică de aloe vera s-a dovedit a ajuta la restabilirea elasticității pielii.

De asemenea, ajută și la reducerea aspectului liniilor fine.

6. Aloe vera poate ajuta în combaterea acneei

Există date care sugerează că aloe poate avea proprietăți antimicrobiene. Astfel, poate ajuta pielea predispusă la acnee. Nu ar trebui să ia locul medicamentelor tale tradiționale pentru acnee, dar poate fi utilizată alături.

În plus față de proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii, e o sursă naturală de acizi salicilici. Puterea de luptă a plantei împotriva acneei este susținută de știință.

Un studiu a analizat utilizarea topică de aloe în combinație cu crema de tretinoin. S-a dovedit a fi eficientă în tratarea acneei inflamatorii și noninflamatorii.

7. Calmează psoriazisul și eczema

Afecțiunile pielii ca eczema și psoriazisul semnalează inflamații generale și o barieră compromisă a pielii. Ambele pot fi ajutate de aloe vera. Pielea cu o barieră spartă este, de asemenea, mai predispusă la infecții fungice și bacteriene.

Aloe vera poate fi considerată un antiseptic care acționează împotriva ciupercilor, bacteriilor și virușilor. Utilizarea cremei de aloe vera pe psoriazis poate contribui la reducerea roșeții și iritației.

8. Tratează și previne mătreața

Mătreața este o formă de dermatită seboreică. Aloe vera s-a dovedit a fi un tratament eficient împotriva iritației scalpului. Într-un studiu, participanții au aplicat aloe vera pe scalp.

Aceștia au observat o reducere semnificativă a simptomelor. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale plantei ajută la prevenirea și tratarea matreții.

9. Estomparea vergeturilor cu ajutorul plantei de aloe vera

Un alt semnal nedorit al îmbătrânirii pielii, precum și a sarcinii, sunt vergeturile. Aplicarea topică s-a dovedit a fi eficientă în diminuarea aspectului și prevenirea răspândirii vergeturilor.

Mecanismul exact este încă necunoscut. Capacitatea de a ajuta la estomparea vergeturilor e datorată proprietăților de restabilire a pielii. Se promovează producția de acid hialuronic, colagen și elastină.

În ciuda noilor ingrediente botanice în îngrijirea pielii, aloe a fost folosită pe piele de secole.

Este posibil să nu fie cel mai nou, trendy, ingredient pentru îngrijirea pielii de pe piață. Planta este încercată și de încredere, beneficiile fiind susținute de o mulțime de cercetări.

Mască de aloe vera pentru păr strălucitor și un scalp sănătos

Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale calmante ale pielii. Sunt și persoane care se jură că este și o mască excelentă pentru păr și scalp.

În timp ce dovezile sunt în mare parte anecdotice, există proprietăți ale plantei care susțin afirmațiile. Internetul este plin cu rețete pentru măști care ajută părul strălucitor.

De asemenea, promovează și un scalp sănătos. În acest articol de pe blog prezentăm recomandările noastre de la experții de top.

Un ghid în doi pași foarte simplu pentru realizarea unei măști de aloe vera.

1. Găsește o plantă proaspătă, pură

Există câteva moduri diferite de a crea o mască pentru păr sau scalp folosind aloe vera. În general, dorești să te asiguri că folosești aloe vera pură.

Aloe vera proaspătă este cea mai bună, întrucât proprietățile medicinale se deteriorează în timp. De asemenea, multe geluri comerciale și sucuri de aloe vera conțin ingrediente precum conservanții.

Cel mai bun mod de a obține aloe vera pură este de a avea o plantă. Taie o frunză și las-o să stea între 8 și 24 de ore pentru a se scurge.

În acest timp, poți intra pe secțiunea de angajări videochat. Poți afla mai multe informații despre noi, înainte de a intra în contact cu un membru al echipei noastre. Mai apoi, îndepărtează stratul exterior. Ceea ce rămâne este un gel cu proprietăți medicinale.

Unele rețete apelează la amestecarea gelului cu alte ingrediente, dar cel mai bine e să o lași pe cont propriu. Evită cu orice preț ingredientele care provoacă acumulări pe scalp și în păr.

Pot duce la inflamații, probleme ale scalpului, subțierea sau pierderea ulterioară a părului.

2. Aplică-l timp de maxim 20 de minute

Aplică doar aloe vera pe scalpul tău, cu 20 de minute înainte de a face duș. Aplică-l direct la rădăcină și masează ușor pentru a se răspândi și a ajuta nutrienții să pătrundă. Încearcă să ai un scalp curat, în prealabil.

Cu cât este mai curat scalpul, cu atât este mai bine pentru penetrare. Nu vei obține toate beneficiile dacă ai multe acumulări.

Cu toate acestea nu lăsa aloe vera să stea pe scalpul tău mai mult de 20 de minute. Este excelentă pentru hidratarea și curățarea scalpului, dar nu pentru perioade lungi.

Își va pierde efectul de hidratare, putând provoca iritații și chiar uscarea scalpului. De asemenea, poate fi greu să speli aloe vera dacă este lăsată prea mult pe părul tău.

De ce este bună aloe vera pentru părul și scalpul tău?

Iată cinci motive foarte bune pentru a încerca această plantă. Sunt multe celebrități, chiar și din videochat, care folosesc acest produs-minune.

1. Este o plantă care hidratează în cel mai eficient mod

Cel mai mare avantaj al aloe vera este că hidratează structurile pielii și cheratinei, precum părul tău. Studiile s-au concentrat pe beneficiile asupra pielii, în primul rând. Se pot face unele extrapolări ale părului, având în vedere că e compus și din cheratină.

2. Are proprietăți antiinflamatorii

Aloe vera are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Poate fi benefică pentru cei cu inflamații și iritări ale scalpului.

3. Repară părul și echilibrează scalpul

Aloe vera conține șapte dintre cei opt aminoacizi. Izoleucină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, treonină și valină. Poate ajuta la repararea părului deteriorat prin colorare sau suprasaturare.

Aloe vera are, de asemenea, un pH neutru, similar cu propriul pH al părului tău. Ajută la echilibrarea pH-ului scalpului și părului, permițând o creștere sănătoasă.

4. Îmbunătățește circulația, ceea ce poate duce la creștere

Aloe vera conține vitaminele A, C și E care sunt esențiale pentru creșterea părului. Acești antioxidanți ajută la reducerea și neutralizarea radicalilor liberi. Sunt cunoscuți pentru că pot cauza căderea părului.

Aloe vera conține, de asemenea, și vitaminele B12 si B9. Sunt nuțrienti importanți pentru creșterea părului.

Din păcate, nu există studii științifice care să lege direct aloe vera de creșterea părului. Dar asta nu înseamnă că planta nu poate aduce servicii pentru ca părul să crească. Aloe vera aplicată topic a crescut microcirculația pielii, stimulând creșterea părului.

Toată lumea poate folosi această plantă?

De obicei, da. Toate tipurile de păr pot beneficia de un scalp tratat cu aloe vera. Mai ales atunci când părul este uscat sau scalpul provoacă mâncărime ori inflamații.

În general, persoanele cu părul uscat, părul ondulat și aspru tind să obțină cele mai mari beneficii. Dar și persoanele cu părul fin pot obține rezultate bune. Chiar și scalpul gras poate profita de această plantă.

S-a demonstrat că aloe vera ajută la eliminarea excesului din părul gras.

Vrei să încerci o mască de aloe vera pentru părul și scalpul tău? Nu există niciun motiv să nu o faci. Ai grijă doar la  semne precum mâncărimea, iritația sau roșeața.

Aloe vera este cunoscută a fi calmantă pentru piele. Este posibil să ai alergie la aceasta sau să dezvolți iritații. Observi că se întâmplă asta cu tine? Încetează să folosești aloe vera imediat și spală orice urmă de produs!

Nu există o regulă pentru cât de des să folosești o mască de aloe vera pentru părul și scalpul tău. În general, este mai bine să o faci o dată pe lună.

Gel proaspăt pentru mai mult timp: 5 sfaturi de depozitare

În lumea îngrijirii naturale a pielii, gelul de aloe vera este unul dintre cei mai “cool copii”. Nu numai că poate calma arsurile solare și gestionează acneea, dar poate și hidrata scalpul.

În ciuda tuturor acestor beneficii, există un dezavantaj: are o perioadă de valabilitate super-scurtă. Ca ingredient natural, fără conservanți, gelul de aloe vera poate fi dificil de păstrat.

Odată scos din frunză, gelul trebuie folosit imediat sau păstrat la frigider. Aici, poate rezista până la o săptămână. Cel mai probabil se va strica în 24 de ore la temperatura camerei. În oricare dintre scenarii, aruncă gelul la primul semn de decolorare, mirosuri ciudate sau mucegai.

Prelungește perioada de valabilitate a acestui produs de îngrijire a pielii și a părului. Consultă următoarele sfaturi de depozitare a aloe vera. Este cel mai bun mod de a avea aloe și de a te folosi de ea.

1. Păstrează gelul de aloe vera la rece

Umiditatea și temperatura influențează prospețimea gelului de aloe vera. Deci, dacă faci un singur lucru, întotdeauna păstrează gelul în frigider. Planta de aloe vera prosperă în climă caldă și tropicală. Situația se schimbă odată ce tai o frunză.

Gelul începe imediat să se descompună. Se întâmplă datorită reacțiilor enzimatice naturale și a bacteriilor normale din plantă. Aceasta reduce funcția compușilor săi activi, dar refrigerarea poate ajuta la încetinirea lucrurilor.

Va menține gelul proaspăt timp de aproximativ cinci până la șapte zile.

2. Folosește un recipient etanș

La fel ca umiditatea și temperatura, oxigenul este o veste proastă pentru gelul de aloe vera. Oxigenul expune gelul la bacteriile dăunătoare și îl fac să se altereze mai repede.

De aceea, este crucial să folosești un recipient etanș, la fel cum faci cu mâncarea rămasă. Optează pentru o sticlă sau un borcan cu capac. Asigură-te că gelul este sigilat 100%.

3. Păstrează-l în siguranță împotriva daunelor provocate de recipiente necurățate

Gelul tău de aloe vera își va petrece cea mai mare parte a timpului în frigider. Nu ar strica să-l protejezi de lumină. Păstrează-l într-o sticlă sau un borcan care absoarbe radiațiile UV și protejează compușii benefici.

În cele din urmă, utilizează întotdeauna un recipient curat pentru a limita riscul contaminării bacteriene. Spală cu apă caldă și săpun și lasă-l să se usuce complet înainte de utilizare.

4. Pentru o valabilitate mai lungă, congelează gelul de aloe vera

Când ai mai mult gel de aloe decât vei folosi într-o săptămână, congelează-l. Acest lucru se va simți foarte bine pe o arsură solară. Mai mult decât atât, își prelungește semnificativ perioada de valabilitate.

Pentru a îngheța gelul, toarnă-l într-o tavă pentru cuburi de gheață și pune-l în congelator. Este mult mai ușor decât să îngheți o bucată mare de gel și să încerci să-l tai mai târziu.

Folosește o tavă flexibilă din silicon astfel încât să poți scoate cu ușurință cuburile.

După ce a fost înghețat, transferă cuburile într-o pungă sigilabilă. Astfel, se va păstra în congelator până la un an. Fă-ți o favoare și optează pentru o pungă reutilizabilă sigură la congelator, dacă este posibil.

Când este timpul să folosești gelul, decongelează un cub la temperatura camerei. Lasă-l să se topească până când atinge o consistență care poate fi utilizată.

5. Taie frunza, porționeaz-o și congeleaz-o

Dacă tocmai ai cumpărat sau tăiat o frunză poți să o îngheți în loc să o transformi într-un gel. În primul rând, spală frunza pentru a îndepărta bacteriile de pe suprafață.

Las-o în poziție verticală într-un recipient între 8 și 24 de ore pentru a lăsa să se scurgă seva. Decupează marginile zimțate, apoi glisează cu grijă un cuțit sub stratul superior al frunzei.

Folosește o lingură pentru a scoate ușor conținutul într-o singură bucată. Taie conținutul în cuburi, transferându-le pe o foaie de copt. Se congelează până când sunt complet solide. Mai apoi, se introduc într-o pungă sigură pentru congelator.

Concluzie

Cu aceste sfaturi de depozitare poți profita la maximum de gelul răcit. Doar asigură-te că nu pierzi din vedere orice semne de stricare. Dacă ceva pare sau miroase neplăcut, aruncă-l. Pielea ta îți va mulțumi.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top