skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Carieră, Când Ar Trebuie Să Renunți La Calitatea De Model Videochat
Articole Recomandate Angajări

O carieră în videochat este pe cât de promițătoare pe atât de provocatoare. Există multe momente când te vei întreba dacă alegerea pe care ai făcut-o este potrivită pentru tine.

Dacă ar fi să zicem din start, momentul când ar trebuie să renunți la calitatea de model videochat este “depinde”. Sunt prea multe variabile în calcul pentru un răspuns simplist. Și este posibil ca un asemenea răspuns nici să nu fie relevant pentru tine.

Poți avea doar un moment de îndoială care te poate priva de o carieră plină de succese.

De fapt, contează foarte mult cum pornești pe acest drum. Dacă îți dorești cu adevărat o carieră în videochat, probabilitatea de a renunța este mai mică.

Dacă privești videochatul ca pe o muncă sezonieră, ai o predispoziție ridicată de a renunța de pe o zi pe alta. Par lucruri mici, dar asta îți poate influența rezultatele și performanța.

O carieră într-un studio videochat are nevoie de atenție. Până să acorzi atenție carierei în videochat acordă-ți ție atenția cuvenită. Starea ta de bine este importantă pentru orice fel de rezultate.

În videochat se poate face carieră

Aceasta nu este și nici nu poate fi o întrebare. Este o afirmație ce poate fi făcută din rezultate. Rezultatele multor modele de videochat arată că, dacă te poziționezi eficient, poți face carieră și performanță.

Există diferite modalități prin care poți face carieră în videochat. Însăși termenul de carieră poate fi foarte diferit de la model la model. Pentru un model poate însemna câștigarea diferitelor premii în domeniu, când pentru colega acesteia poate însemna un anumit venit lunar.

Până la urmă, obiectivele setate îți vor defini cariera în cel mai direct mod. În funcție de acestea îți vei calcula performanțele obținute și succesul în carieră.

Renunțarea la cariera de model videochat poate afecta pe orice model. Poate fi angajată a unui studio videochat București, însă cu aceleași probleme se va confrunta și dacă este un model independent.

O carieră în videochat este conturată de obiective.

Poate îți dorești mai mulți fani, poate mai multe premii, să călătorești sau să dobândești independență financiară. Oricare din ele este important, atât timp cât este setat și concretizat. În acest fel poți evalua modul în care vei crește în carieră.

Lipsa unor obiective, la un moment îți va da senzația că un job în videochat nu este pentru tine. Acestă senzație va fi întreținută și de lipsa unor rezultate. Cumulat vei crede că este momentul să renunți.

Ce înseamnă de fapt o carieră?

Carieră reprezintă o “călătorie” metaforică a individului prin învățare, muncă și alte aspecte. Există mai multe moduri prin care poate fi definită cariera. Și fiecare din ele este relevant pentru individ.

Cariera este un aspect important al vieții pentru o persoană. Descrie o ocupație sau o profesie, care de obicei necesită o pregătire specială sau educație formală.

La începuturi, videochatul era o profesie pe care o învățai exersând. Fiind stigmatizată social nu au existat (și nu există încă) modalități de educare formală.

În timp, începătorii au acumulat experiență. Unii dintre ei au sistematizat diferite modalități prin care informațiile acumulate prin experiență ar putea fi transmise mai departe. Așa a luat naștere multe echipe de training specializat în videochat.

Multe studiouri videochat aleg să împărtășească informații utile cu modelele începătoare, încă din prima zi de videochat. În cazul unui studio videochat nu mai pierzi timp pentru a învăța din propriile greșeli.

Cariera și rezultatele

După cum am văzut mai sus, cariera poate fi definită în mai multe moduri. Fiecare din ele este relevant și are implicații pentru aspectele dezvoltării personale ale unei persoane.

Cariera în videochat poate fi definită și ca o modalitate de a exprima creativitatea. Un model videochat care livrează un show complet are nevoie de creativitate pentru a transpune conceptul într-un produs finit.

Lucrul în industria videochatului poate fi extrem de extenuant. Pe lângă faptul că munca poate fi izolatoare, un model videochat poate fi “obligat” să renunțe prin reacția defensivă a societății.

Există multe modele care au atins rezultate frumoase în videochat.

Totuși, există unele semne care îți pot da de gândit asupra carierei tale. Aceste semene, dacă ești atentă la ele, îți pot spune foarte multe despre modul cum evoluează cariera ta.

Printre semnele pozitive cele mai importante pot fi enumerate:

  • venituri substanțiale;
  • premii la diferite evenimente în domeniu;
  • creșterea încrederii de sine;
  • îmbunătățirea abilităților de comunicare;
  • să fii propriul șef;
  • să-ți deschizi propria afacere;
  • călătoriile;
  • să devii trainer specializat pentru modele începătoare.

Evident că lista poate fi completată cu diferite semne care îți vor arăta că a fi model videochat reprezintă cariera pe care ți-o dorești și care îți aduce împlinire.

Pe lângă aceste semne care îți arată o carieră de succes, există și unele semne care îți arată că ar trebui să renunți. Este mai bine să urmezi ceea ce îți aduce împlinire personală.

Mai bine renunți la timp decât să te epuizezi inutil

Fii atentă la aceste semne. Ele îți vor zice că ar fi timpul să renunți sau să-ți repoziționezi modul în care te dezvolți în carieră. Soluționând aceste probleme vei reuși să revii pe traseul necesar.

Semne că ar trebui să renunți la carieră

În această parte a articolului vom discuta despre trei semne care îți pot da de gândit. Dacă te confrunți cu aceste probleme ar fi cazul să te reorientezi în carieră.

Dacă simți că job-ul în videochat este chiar ceea ce îți place să faci, dar te confrunți totuși cu aceste probleme, îți poți lua o mică pauză pentru a-ți pune în ordine prioritățile și obiectivele.

Aceste semne nu sunt neapărat motive întemeiate cât sunt niște semnale de alarmă. Dacă aceasta începe să sune, nu lăsa ca zgomotul ei să devină o povară apăsătoare.

Nu poți să-ți plătești facturile

Dacă lucrezi ore întregi, ar trebui să câștigi bani ca un angajat cu normă întreagă. Cheltuielile fiecăruia sunt diferite, evident, dar scopul întreg al muncii este să poți să-ți plătești cheltuielile.

Dacă acoperi diferența dintre veniturile și cheltuielile tale cu un credit, venitul unui partener sau sprijinul familiei sau apeluri directe de ultimă oră către clienții tăi, nu te afli într-o situație durabilă.

A te baza pe clienți pentru a te salva este periculos, întrucât clienții circulă și pleacă. A pune baza pe orice client pentru a te ajuta în situații de urgență va fi un eșec în cele din urmă.

Această industrie are venituri și fluxuri către venituri și, ca orice altă situație, trebuie să ai economii pentru a-ți acoperi cheltuielile în lunile când veniturile sunt mici.

Dacă după 6 luni de efort cu normă întreagă, nu mai poți plăti facturile, trebuie să-ți reduci cheltuielile sau să găsești alte modalități de venit. Acest lucru sună dur, dar munca ta trebuie să te sprijine pe tine și familia într-un mod durabil și continuu.

Te temi de muncă

Cu toții ne plictisim și obosim de la muncă – se întâmplă. Nu trebuie să iubești absolut ceea ce faci în fiecare secundă din fiecare zi, dar nu ar trebui să te facă să te simți mizerabil complet. Un mod de a-ți verifica modul în care te simțiți în legătură cu munca este modul în care te simțiți față de clienți.

Dacă îți urăști clienții, le consideri cerințele frustrante când interacționezi cu aceștia – chiar și atunci când plătesc – și te enervează, atunci sunt vești proaste pentru tine.

Este timpul să faci un pas înapoi.

Dacă îți displac clienții care plătesc, este timpul să faci un pas înapoi și să arunci o privire dacă îți place sau nu această meserie. În aceste condiții este foarte clar că nu poți construi o carieră în domeniu.

Teama de muncă nu este o noutate. Sunt mulți care nu doresc să recunoască asta, dar merg cu reținere la muncă. Privesc munca doar ca pe o modalitate de a se afla în treabă. La muncă trebuie să mergi bine dispus pentru a te bucura de faptul că poți crește personal prin această activitate.

Și mai grea este recunoașterea acestui aspect. Dacă mergi 20 de ani la un loc de muncă fără tragere de inimă nu înseamnă că ai construit o carieră. Maxim, poate doar ți-ai închiriat timpul propriu pentru o remunerație.

Folosești alcool sau diferite substanțe când lucrezi

Există o mulțime de modele (mai ales cele independente) care consumă alcool sau diferite substanțe în timpul de muncă. Decât să faci asta, mai bine renunți de tot la videochat.

De ce am zis că aceasta se întâmplă printre modelele independente? Foarte simplu. Un model independent are câteva filtre care țin de politica de utilizare a unui website videochat.

Un cadrul unui studio videochat online profesional mai există un filtru important. Contractul de muncă. Acesta are niște restricții clare în ceea ce privește aceste aspecte.

Faptul că folosești alcool sau diferite substanțe atunci când ieși pe webcam reprezintă o mare problemă. Nu doar că vei fi interzisă pe platformele respective, dar vei pierde și clienți.

Mai grav de atât este să folosești alcoolul și substanțele pentru a face față unui mediu neplăcut de lucru sau ca un supliment distractiv de agrement pentru show-urile tale. Cam sobru pentru un model videochat.

Dacă nu poți gestiona asemenea momente, este un semn clar că acest job și o carieră în videochat nu sunt pentru tine. Încercă să găsești ceva care îți place cu adevărat.

Ar trebui să renunți la videochat?

Este o întrebare bună, dar răspunsul doar tu ai putea să ți-l dai. Trebuie să faci o analiză a dorințelor celor mai sincere pentru a putea să-ți dai un răspuns relevant.

Munca în videochat trebuie să-ți aducă plăcere și venituri, nu să te lupți pentru supraviețuire. Dacă te afli într-o asemenea situație, ar trebui să-ți reconsideri poziția și veziunea asupra viitorului tău.

Alegerea de a părăsi o industrie și un tip de angajare care nu ți se potrivește nu este un eșec – este un progres.

Mai bine să renunți la timp decât să te consumi inutil. Ia în considerare găsirea unui nou loc de muncă pentru a face tranziția din această afacere.

Dacă poți să te bucuri de ce beneficii îți oferă videochatul poți să ceri consiliere și sprijin de la un studio videochat București. Aici poți întâlni modele care s-au confruntat cu aceleași probleme.

Un sfat valoros la timpul potrivit te poate direcționa mai eficient decât tot efortul de a găsi alt job. Bucură-te în primul rând de tine, după care bucură-te de cariera pe care o poți construi în videochat.

Concluzii

Se vorbește mult despre munca grea care duce direct la succes, iar gândirea la renunțare te poate face să simți că nu ai muncit suficient. Nu este adevarat!

Succesul este un amestec de noroc și muncă grea, și fără cele două ingrediente, oricine este predispus la eșec, indiferent de industria în care activează. Mai ales atunci când vine vorba de o activitate și o carieră în videochat, munca grea este importantă.

Dar pe lângă munca grea trebuie să fii și tu împlinită sub aspect personal. Dezvolți o carieră de succes în timp ce te dezvolți personal sub diferite aspecte. Este o rețetă funcțională pentru multe modele de videochat.

Dacă vei privi o carieră în videochat ca pe o posibilitate de a crește personal, este mai puțin probabil să te confrunți cu semnele analizate mai sus.

Privește videochatul ca pe o provocare personală plină de oportunități.

Dacă vei privi în alt mod videochatul s-ar putea să te bucuri de veniturile pe termen scurt, însă pe termen lung vei descoperi că nu întotdeauna banii îți pot ține motivația la zi.

Pentru a te bucura pe deplin de o carieră în videochat poți dezvolta și implementa periodic analize și introspecții personale. În acest fel poți vedea ce funcționează și unde ai mai putea îmbunătăți ceva.

Pentru a schimba ceva mai întâi trebuie să știi ce trebuie să schimbi. Mici retușuri de carieră și de repoziționare te pot scăpa atât de semnele sus amintite cât și de crizele provocate de acestea. Atitudinea și acțiunile tale îți vor apăra intimitatea.

Ca de obicei, datele noastre de contact îți stau la dispoziție dacă dorești să vorbești cu noi. Nu îți putem dori decât o carieră frumoasă în domeniul pe care l-ai ales și în care ai ales să te dezvolți personal.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top