skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Instagram, Un Canal De Marketing Cu Potențial Pentru Un Model
Articole Recomandate Training

Instagram reprezintă o modalitate cu potențial enorm pentru oricine are o afacere. După cum am mai zis și în alte articole de pe blog, atitudinea unui model videochat trebuie să fie de business.

Tot auzim (destul de des) că online-ul este viitorul. Poate era, prin anii 2000. Prezența oricărei afaceri și/sau persoane în mediul online este deja prezentul. Se întâmplă de ani buni și se câștigă bine în online.

Rețelele sociale de astăzi sunt online. Dezvoltarea acestora a adus o serie de facilități și a ușurat foarte mult modul în care are loc comunicarea. La o analiză mai atentă, putem afirma că online-ul a modificat modul în care gândim și acționăm.

În orice domeniu există pionieri. Ei văd oportunități unde altcineva pășește peste ele. Așa sa întâmplat și cu mediul online. Au apărut unele rețele sociale, iar după ele au venit și alții.

Orice rețea socială poate deveni un canal de marketing.

Am văzut într-un articol cum poți utiliza Facebook pentru a-ți promova imaginea. În articolul de astăzi vom vedea cum te poți folosi de Instagram pentru direcționarea traficului organic către “camera ta”. Și, în special cum Instagram poate deveni o sursă pasivă de venit pentru un model videochat.

Dacă îți dai interes suficient, practic orice rețea poate deveni un canal de marketing. Sfatul nostru este să-ți alegi două sau trei platforme și să te concentrezi pe ele. Pentru a fi eficiente, platformele sociale necesită atenție și timp.

Rămâi cu noi în articolul de astăzi ca să vezi cum te poate ajuta Instagram. Cum îl poți transforma într-un canal de marketing? Și, dacă tot îi aloci timp și efort, vom vedea cum îl poți monetiza pentru a obține un venit suplimentar.

Instagram marketing

Instagram este o aplicație populară pentru fotografii și videoclipuri, folosită în special de pe dispozitivele mobile. A fost creată independent, dar între timp a fost achiziționată de către Facebook.

Aplicația permite utilizatorilor să încarce fotografii și videoclipuri, care pot fi editate cu filtre și organizate cu etichete și informații despre locație.

Postările pot fi partajate public sau cu adepți pre-aprobați (abonament premium). Utilizatorii pot răsfoi conținutul altor utilizatori după etichete și locații și pot vizualiza conținut în trend. Utilizatorii pot place fotografiile și urmează alți utilizatori pentru a-și adăuga conținutul la un flux.

Prezența ta pe Instagram îți poate reflecta brand-ul.

Serviciul a adăugat, de asemenea, funcții de mesagerie, posibilitatea de a include mai multe imagini sau videoclipuri într-o singură postare, precum și “Povești”. Funcțiile sunt similare cu ale principalului său concurent Snapchat.

Aceste funcții permit utilizatorilor să posteze fotografii și videoclipuri într-un flux secvențial, cu fiecare postare accesibilă de alții timp de 24 de ore fiecare. În ianuarie 2019, funcția “Povești” era folosită de 500 de milioane de utilizatori zilnic.

Marea provocare pentru această platformă este conținutul pentru adulți. Dacă Snapchat-ul este mai prietenos în acest sens, Instagram are filtre foarte clare care îți limitează conținutul cu caracter erotic.

Dacă vei lua în considerare atenționările respective, acestă platformă îți poate genera trafic și venit. Privește această platformă ca pe o provocare și o oportunitate de dezvoltare pentru carieră.

Instagram nu este prietenos conținutului pentru adulți

Am făcut mențiunea aceasta ceva mai sus. Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l reții atunci când ești decisă să folosești Instagram pentru a contura imaginea ta în online.

Instagram nu este prietenos cu conținutul pentru adulți.

Această limitare te va face să fii atentă la conținutul pe care îl distribui. Trebuie să reții că platforma are filtre de nuditate parțială pentru TOS-ul platformei.

Asta înseamnă că, tu trebuie să fii primul filtru de selecție pentru conținut. Nu dorești să fii în situația neplăcută că ți se va închide contul pentru care ai adunat câteva zeci de mii de urmăritori.

Trebuie să-ți dai seama încă de un lucru important. Chiar dacă vei respecta termenii și condițiile platformei, contul tău poate fi interzis datorită naturii activității pe care o ai pe platformă.

Ca să fim cât mai expliciți. Aici nu este nici o conspirație la mijloc. Sunt doar niște reguli foarte clare. Aceasta este realitatea promovării serviciilor de videochat prin intermediul platformelor sociale mainstream.

Expune-te, dar fii atentă

Conturăm ideea că tu ești primul filtru. Când ești decisă se distribui ceva pe Instagram, trebuie să alegi foarte bine ce vei distribui. Pasul doi este să fii atentă la modul în care distribui ceva.

Etichetarea fotografiilor este o modalitate excelentă de a obține expunere. Trebuie să fii atentă când folosești etichetele. Este posibil ca unele etichete să bifeze contul ca fiind adult.

Acest lucru va duce la interzicerea contului.

Contul tău va deveni o fantomă pe social media. Este o modalitate implementată de multe rețele sociale. Cum funcționează mai exact? Foarte simplu! Cu o interdicție de tip “fantomă” contul tău va fi activ, dar nu va mai apărea niciodată în rezultatele căutărilor pe website.

De obicei, etichetarea spam este unul din principalele motive pentru o interdicție fantomă. Poți utiliza etichete și poți direcționa traficul pe care îl dorești, dar ai multă grijă atunci când faci acest lucru.

Crează un brand

Un brand este un nume, termen, design, un semn sau orice altă caracteristică care identifică bunul sau serviciile cuiva ca fiind distincte pe o piață respectivă. Mărcile sunt utilizate în afaceri, marketing și publicitate.

Se folosesc pentru recunoașterea publică și pentru a stoca valoare de capital.

Istoricul branding-ului se trage încă de la vechii egipteni, dar nu asta este important. Pe un model videochat este important ce beneficii îi poate oferi acestă practică pentru activitatea sa.

Ei bine, în linii mari, crearea unui brand de model videochat te ajută să fii recunoscută și poate genera vânzări pe termen lung. Nu te rezuma doar la un nume de model. Construiește un mic plan pentru o strategie de brand.

Vei putea marca fotografiile proprii. Filigranarea fotografiilor tale are două mari avantaje. Primul te ajută să lupți cu pirateria online. Nimeni nu-ți poate folosi pozele fără a-ți cere acordul scris. Al doilea te ajută pentru promovare.

De la Instagram vei dori să obții trafic organic direcționat. Iar acest lucru nu este tocmai simplu. Poți câștiga multă expunere fără a putea direcționa în vreun fel acest trafic.

Filigranarea anunțurilor și marcarea fotografiilor permite potențialilor clienți să cunoască unde te pot găsi. Unde conținutul specific pe care îl oferi poate fi accesat fără limitările platformei mainstream.

În practică sunt diferite cazuri. Unele modele aleg doar un nume mai exotic, unele aleg să folosească un logo și un slogan. Exisă și categoria care alege să se promoveze aliat cu un studio videochat București.

Nu există o alegerea corectă. Dacă vei face o strategie de marketing și promovare pentru camera ta, vei identifica, că unele metode sunt mai potrivite. Nu ezita să faci acest lucru pentru a obține cât mai multe rezultate.

Trafic organic către website

Am mai discutat într-un articol pe blog, de ce ai nevoie de un website videochat. Poate lua forma unui website de prezentare, un blog în care împărtășești experiențe sau chiar și un mic magazin online.

Poți face chiar un website videochat complet combinând toate trei aspecte. Nu vei avea decât de câștigat de pe urma acestuia și a traficului pe care îl vei obține.

Un website videochat de model este o carte de vizită online.

Acum, hai să vedem cum te poate ajuta Instagram pentru website-ul tău. Poți folosi această platformă pentru un obiectiv foarte râvnit și dorit de multe modele videochat. Trafic organic.

Aici trebuie să facem câteva mențiuni importante. Este foarte important să știi cum îți construiești website-ul, SFW sau NSFW. Acest aspect este important pentru capacitatea de a conduce traficul.

Link-ul website-ului este singurul link real pe care îl poți atașa la profilul și contul tău. Uite aici intervine și aspectul important, și anume, posibilitatea de a ți se bloca contul.

Dacă îți construiești un website NSFW nu este recomandat să îl atașezi la profil. Poți face o postare în care să anunți link-ul în mod indirect. Dacă vei fi depistată cu un website de genul acesta riști să rămâi cu un cont fantomă.

Un website SFW este o alegere bună. Atașarea acestuia la un cont de Instagram este chiar o mișcare inteligentă. Poți direcționa în acest fel trafic organic pentru tine. Dacă un mic procent din acel trafic îți devin clienți fideli, canalul este eficient.

Instagram live

Instagram are o caracteristică “live”, foarte asemănătoare cu ceea ce înseamnă videochatul la bază. Ești live în fața unui webcam și transmiți unui anumit public. Cu ce diferă de videochat? Conținutul, feedback-ul și modul în care acest conținut este livrat.

Dacă în fața clienților prestezi un serviciu, fără a fi limitată prea mult, în fața urmăritorilor de Instagram ești limitată de filtrele de care am discutat mai sus.

Modalitatea de a face live pe această platformă poate crește valoarea de a se abona premium la profil. Aceasta se datorează naturii intime pe care o poate crea comunicarea live.

Comunicarea live crește conexiunea și intimitatea dintre părți.

De asemenea poți face un live și să bifezi opțiunea de a salva povestea. În acest fel, un live devine o poveste care este salvată 24 de ore. Aceasta oferă tuturor urmăritorilor posibilitatea de “a prinde” un live când ei nu erau conectați la acel moment.

Instagram trimite notificări către urmăritorii tăi atunci când mergi live. O modalitate simplă și eficientă ca utilizatorii să nu să se simtă ignorați.

Instagram stories

Opțiunea de “poveste” pe Instagram, se comportă exact ca și cele de pe Snapchat. Am zis mai sus că se aseamănă în multe aspecte ce țin de funcționalitate.

Dacă Snapchat are funcții mai drăguțe, concurentul acestuia, Instagram, are funcții care pot fi personalizate mult mai ușor. Are mai multe filtre pentru foto, o mulțime de elemente grafice și fonturi ce pot fi personalizate.

Instagram are funcția de a rula sondaje și de a folosi hashtag-uri. Îți recomandăm să nu folosești în exces aceste hashtag-uri și să fii atentă cu ele din motivele discutate mai sus.

Monetizează acest canal

Acuma ajungem la partea cea mai frumoasă a acestui canal de comunicare. Este momentul când toate eforturile tale în această platformă capătă forma unor rezultate. Aceste rezultate pot fi cuantificate în venituri – implicit în bani.

Instagram nu este doar un instrument de marketing eficient.

Gestionat cu o mică strategie, acesta poate deveni o sursă pasivă de venit. Partea și mai bună, este că va genera venituri pe termen lung.

Monetizarea unui cont de Instagram se poate face prin mai multe metode. Poți alege una din ele în aceeași măsură în care le poți utiliza pe toate într-un mix eficient.

Construiește o audiență relevantă și s-ar putea ca, companiile să te contacteze pentru o colaborare. Vei fi tentată de oportunitatea de a câștiga bani rapid, dar alege-ți cu grijă clienții cu care vei colabora. Nu uita că este o mișcare pe termen lung.

Abonamente premium

Abonamentele premium sunt o modalitate eficientă de a monetiza un cont de Instagram. Prin abonamente premium nu doar că vei câștiga bani, dar vei vinde și caracterul “exclusiv” al conținutului.

Există rețele concepute special în acest sens. Aceste website-uri au propriile directoare, prin care poți câștiga expunere și vânzări. Nu ezita să folosești această oportunitate.

Un abonament premium este o sursă de venit rezidual.

Abonamentele premium funcționează ca orice formă de abonament clasic. Urmăritorii vor achita un abonament lunar pentru a putea accesa conținutul distribuit în acest mod.

Aici va trebui să-ți faci o mică strategie pentru conținut. Mai bine zis, vei avea nevoie de un calendar pentru conținut. Vei evita în acest fel suprapunerea conținutului oferit membrilor premium și cel oferit pentru ceilalți membri.

Matematica din spate este foarte simplă. Cu cât mai mulți utilizatori premium, cu atât mai multe abonamente vândute. Asta înseamnă direct vânzări.

Avem aici o mențiune importantă. Folosește instrumente specializate dedicate vânzărilor pe Instagram. Știm că vrei să eviți cât mai mulți intermediari, dar evită folosirea plăților prin PayPal sau servicii similare. Bitcoin sau altă criptomonedă poate fi o soluție mai potrivită.

Marketing afiliat

Marketingul afiliat este o altă modalitate eficientă de a genera venituri suplimentare. Este o metodă simplă și poate fi utilizată pentru mai multe categorii de produse.

Ai un mic comision dacă un client cumpără prin link-ul pe care îl pui la dispoziție.

Îți poate părea prea mic venitul generat în acest fel, dar extrapolând la un profil de un milion de urmăritor, sumele decontate la sfârșit de lună pot fi chiar generoase.

Poți accesa un program de afiliere prin platformele dedicate în acest sens, sau poți contacta direct potențialul colaborator pentru a stabili un contract de colaborare. Odată ce ai primit link-ul nu îți rămâne decât să îndemni urmăritorii să cumpere.

Categoriile de produse pot fi extrem de diferite. Poți colabora cu un magazin de sexshop online. Te poți afilia cu un magazin de lenjerie intimă. Chiar și un magazin de produse tehnice poate fi în vizorul tău. Orice model folosește un laptop, o cameră web sau lumini.

Publicitate

O altă metodă eficientă este să faci publicitate anumitor produse. Te întrebi cum? Răspunsul este același, foarte simplu! Chiar dacă această metodă nu este eficientă la început, poate fi bună când ai o comunitate construită.

Nu-ți va oferi nimeni un contract de publicitate la 200 de urmăritori.

Contractele de publicitate, de regulă, necesită un număr mare de urmăritori sau abonați. Odată ce crești frumos dimensiunea contului, poți fi sigură că încet vor apărea și contractele de publicitate.

Poți implementa această metodă odată cu pozele distribuite sau cu mențiunile de referință într-un live. Tu alegi metoda sau metodele prin care vei face această publicitate.

O altă formă pentru această metodă este contractul de imagine. Poți deveni ambasadorul unui brand fiind imaginea acestuia.

Pentru această metodă de venit, alege cu grijă colaborările. Prioritar ar trebuie să fie comunitatea pe care ai construit-o. Propuneri de colaborare vor mai veni, dar, odată pierdută comunitatea ta, vei pierde și sursa aceasta de venit.

Gând final

Iarăși avem un gând final și nu concluzii. Raționamentele sunt aceleași ca și pentru alte articole în care am avut gânduri finale. Noi putem să-ți dăm sfaturi, dar alegerile pe care le faci îți aparțin.

Un studio videochat are avantajul experienței. Îți poate recomanda “scurtături” și know-how-ul necesar pentru a implementa aceste metode.

Veniturile unui model nu se rezumă exclusiv la videochat online.

Când auzi că se câștigă bine în industrie, este foarte posibil ca modelele de top care au acele venituri să fi implementat aceste metode. Să nu intrăm în extreme acuma. Videochatul rămâne sursa principală de venit, iar celelalte sunt conexe.

Cum te-am obișnuit, dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre videochat și despre sursele conexe de venit, datele noastre de contact îți aparțin.

Îți dorim mult succes!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top