skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Job, 10 Motive Pentru Care Poți îndrăgi Cariera în Videochat
Articole Recomandate Training

Un job este o activitate lucrativă pentru care vei fi remunerată. În esență este același serviciu, doar că termenul este adaptat vocabularului tot mai actual. Prin urmare, vom urma și noi această tendință.

Job-ul presupune activitatea prin care câștigi o sursă de venit. Având o reglementare foarte clară, job-ul presupune nu doar relația contractuală dintre angajat și angajator, dar și așteptările și rezultatele pe care le așteaptă persoana de la el.

În aceste condiții, job-ul acoperă tot mai multe aspecte din viața personală. Presupune dezvoltarea unor abilități profesionale și un nivel de expertiză pentru un anumit domeniu.

Job-ul este mai mult decât o remunerare în bani.

Relația dintre angajat și angajator a cunoscut o schimbare majoră în ultima perioadă. Paradigma în sine suferă de o schimbare de identitate. Odată cu agravarea situației economice, cauzate de coronavirus, multe meserii își vor reinventa modul de desfășurare.

Deși termenul de job, a început a apărea pe limba corporatiștilor, pentru a părea mai catchy, la bază tot stă vechea dimensiune a unei meserii. Un angajat, un angajator, un program și contractul dintre ei.

Nu trebuie să confunzi un job cu freelancing-ul. În freelancing tu ești propriul șef și dispui de propria organizarea a veniturilor și a resurselor.

Poți deveni propriul șef, dar trebuie să-ți dorești asta cu adevărat.

Un job în cariera de video chat poate fi considerat un mix între vechea organizare a meseriilor și noile principii din freelancing. Este relevant, este bine organizat și răspunde nevoilor actuale de evoluție în carieră.

Job în videochat

În videochat, ca peste tot de altfel unde se oferă un serviciu, plata este, evident, importantă. La fel și beneficiile. Dar mari așteptări sunt și de la salarii și de la beneficii. Deci, ce face un loc de muncă mai mult decât o simplă listă de îndatoriri?

Când de fapt îți pasă de ceea ce faci – și îți pasă de oamenii cu care o faci și, pentru care o faci.

Mergem kilometrul suplimentar atunci când simțim că aparținem unei echipe, că urmărim un scop mai înalt, că lucrăm cu oameni care se ocupă de noi ca persoane fizice și nu doar ca angajați.

Într-un studio videochat online, profesionalismul trebuie să capete dimensiuni noi. În calitate de angajator, un studio videochat București trebuie să combine toate aceste eforturi pentru ca modelele să se poate concentra pe ele și pe clienți.

Grija de muncă

Până la urmă industria de videochat funcționează ca orice altă industrie. Are propriile sisteme și subsisteme. Pe o piață tot mai concurentă, un studio videochat are nevoie să-și construiască un brand de angajator.

Un brand de angajator înseamnă să dezvolți relații credibile și “confortabile” față de proprii angajați. Cine a înțeles la timp acest aspect încearcă să se perfecționeze în acest sens.

Un studio, când face angajări videochat, de fapt oferă oportunități de dezvoltare personală. Dacă un model videochat nu crește împreună cu studioul pe care la ales, înseamnă că undeva mai există unele neajunsuri.

Ca un model să îndrăgească un job în videochat, trebuie ca acesta să-i ofere cât mai multe satisfacții. Uneori aceste satisfacții nu se rezumă la suma de bani care este virată în cont.

Grija de muncă dă sens și ne ajută să ne iubim meseriile.

Dar grija trebuie să înceapă cu angajatorul. Nu ne pasă cu adevărat de compania noastră până când nu știm prima dată că, companiei noastre îi pasă de noi. Nu doar la nivel declarativ – dar prin fapte.

Cum face asta un studio videochat București acest lucru?

Motive pentru a îndrăgi un job în videochat

Un studio videochat, pentru a funcționa în condiții de legalitate este în primul rând o companie. Prin urmare are o structură internă de organizare și proceduri prin care funcționează.

Pentru un studio profesional nu contează dimensiune atât de mult, cât contează principiile după care își ghidează activitate. Modul în care își tratează angajații va dicta longevitatea acestuia pe piața serviciilor de videochat.

Sunt principii simple, dar sunt fundamentale. Pe piață, ori îți dorești să devii cel mai bun, ori rămâi un alt prestator de servicii. Și ce e important – nu trebuie să-ți dorești, dar trebuie să faci pași preciși în acestă direcție.

Oferă libertate

Companiile inteligente permit angajaților să fie persoane fizice. Exemplu evident: Studio Videochat București este o companie care stabilește orientări generale și apoi permite angajaților să-și exprime individualitatea în cadrul acestor orientări.

Sistemele interne detaliate sunt importante, dar oamenii unici creează experiențe unice.

Atribuirea autorității este importantă, dar adevărata responsabilitate provine din simțirea nu numai a sarcinii, dar din încurajarea și împuternicirea să se facă ceea ce este corect. Să se facă ceea ce este corect în modul în care individul se simte cel mai bine.

“Dă-mi o sarcină de făcut și o voi face. Spune-mi că este a mea și spune-mi să folosesc cea mai bună judecată pentru a o face și am să o îmbrățișez. Îmi pasă, pentru că ai încredere în mine”. Acesta ar fi un crez pentru un angajator care se gândește în primul rând la angajați.

Va urmări construirea unei relații bazate pe încredere reciprocă. Doar așa, un model se poate simți împlinită – ca parte integrantă a unui sistem. Libertatea obținută în acest fel are nevoie și de o doză de responsabilitate.

Construiesc un adevărat simț al echipei.

Mergeți la orice întâlnire de înot sau urmăriți înotul și veți vedea ce se întâmplă. Copiii înoată sau aleargă mai repede în relee decât în evenimente individuale. Ei știu că alte persoane mizează pe ei și nu vor să dezamăgească.

Toată lumea adoră să simtă acel sentiment al muncii în echipă și al spiritului care transformă un grup de indivizi într-o adevărată echipă. Cheia este să arătați cum efortul fiecărei persoane are impact asupra altor persoane, atât la nivel de echipă, cât și mai larg în întreaga companie.

Dacă vrei să ajungi departe trebuie să mergi alături de cineva.

Unde nu poate fi observat asta mai bine, dacă nu în videochat. Training-urile și toate ședințele de consiliere vin să pună în practică un model al muncii în echipă. Motivația echipei este dată de motivația fiecărui model privit în parte.

Companiile ajută angajații să înțeleagă modul în care eforturile lor au impact asupra altora, mai ales într-un mod pozitiv. Cu toții muncim din greu pentru șeful nostru, dar muncim mai mult pentru oamenii de lângă noi – mai ales când știm că ei contează pe noi.

Un job în videochat stabilește așteptări logice

Doar un lucru este mai rău decât a fi criticat pentru că ai făcut ceva ce crezi că trebuie să faci. Să nu știi ce să faci.

Deși poate părea contradictoriu, libertatea și latitudinea sunt importante. Dar, sunt așteptări de bază și de înțeles. Companiile bune creează și implementează cele mai bune practici.

Companiile cu adevărat profesionale absorb cele mai bune practici, aproape organic. Angajații lor pot înțelege cu ușurință de ce anumite decizii și principii au sens.

Când este creat un ghid sau un proces, ve-ți depune de două ori mai mult efort să explicați ce și de ce este important acel proces.

Dacă un model știe exact ce să facă și cum să ofere cât mai bine produsul în fața unui client, nu doar că își va construi propria imagine, dar și imaginea studioului cu care, sau pentru care colaborează.

Un job în videochat încurajează un sens unic al scopului

La fel cum toți ne dorim să ne simțim parte a unei echipe, tuturor ne place să ne simțim o parte din ceva mai mare decât noi înșine.

Simțirea unui scop adevărat începe cu a ști de ce să-ți pese și, mai important, de cine să-ți pese.

Studioul pentru care lucrezi are deja un scop. Dacă nu, de ce mai este în afacere? Un pas în spate, îți va permite să-ți creezi scopuri proprii, scopuri pentru clienți și cel mai important, scopuri pentru comunitatea din care faci parte.

Este o situația win to win, în care angajatorul și angajatul se ajută reciproc prin prisma job-ului.

S-ar putea să constați că ceea ce îți pasă devine ceea ce vă pasă – și în acest proces, tu și studioul aveți o colaborare mai bună.

Încurajează contribuția autentică

Fiecare angajat are idei. Diferențele dintre studiourile care au grijă și studiourile care nu au, este, dacă li se permite angajaților să-și împărtășească ideile în timpul de muncă. Și mai important este dacă ideile lor sunt luate în serios.

Respingerea unei idei fără analiză îl poate bloca pe cel care a înaintat ideea de a mai fi productiv pe viitor.

Se poate improviza o cutie de sugestii. Acolo, modelele își pot aduce aportul pentru dezvoltarea reciprocă a relațiilor profesionale. În acest fel, modele se pot simți foarte confortabil atunci când aduc o sugestie sau o propunere despre modalitățile prin care se pot rezolva anumite probleme.

Când o idee nu este fezabilă, aveți grijă să explicați liniștit de ce nu este fezabilă. Este un mecanism simplu, prin care un model videochat, în timpul job-ului, poate aduce o idee și mai bună.

Gama de servicii oferită de un studio este mai mare decât serviciile oferite de model. Modelelor care furnizează ideii și contribuții le pasă în mod clar de dezvoltarea studioului. Ele vor să îmbunătățească produsele și serviciile oferite.

Asigurați-vă constant că o contribuție este apreciată. Din acest moment se creează o legătură și mai puternică, în care studioul nu este doar al proprietarului – este compania noastră, a tuturor.

Persoana din interiorul angajatului

Sperăm cu toții să lucrăm cu oameni pe care îi admirăm și îi respectăm. Și, cu toții sperăm să fim admirați și respectați de oamenii cu care lucrăm. Vrem să fim mai mult decât un titlu, mai mult decât un rol. Vrem să fim și noi o persoană apreciată.

În timpul job-ului și în general, tratează oamenii așa cum dorești să fii tratată.

De aceea, un cuvânt amabil, o discuție rapidă despre familie, o scurtă discuție despre un joc pe care tocmai l-ai terminat sau călătoria pe care tocmai am luat-o, sau hobby-ul pe care tocmai l-ai început este binevenită.

Aceste momente sunt infinit mai importante decât orice întâlnire sau evaluări de performanță.

Îmi pasă de tine când îți pasă de mine. Cel mai bun mod de a-ți arăta grija este să arăți, prin cuvânt și acțiune, că apreciezi colectivul ca persoane și nu doar ca angajați.

Tratează fiecare angajat nu doar în mod egal, dar corect

Fiecare angajat este diferit. Unii au nevoie de un avans. Alții au nevoie de creșteri regulate ale încrederii. Alții au nevoie de consiliere psihologică.

Unii angajați au câștigat o libertate mai mare. Alții nu au făcut-o.

Tratamentul egal nu este întotdeauna un tratament corect. Colegilor le pasă mult mai mult atunci când știu că o recompensă sau o disciplină se bazează, în circumstanțe neobișnuite, pe ceea ce este corect, nu doar pe ceea ce este scris.

Greșeala este doar un mod de a învăța

Chiar și cei mai buni angajați fac greșeli. Chiar și cei mai buni angajați își pierd motivația.

Chiar și cei mai buni angajați au ocazional un feedback constructiv. Uneori chiar au nevoie de o verificare a realității, pentru a ști că nu doar lasă compania în jos, ci își dau drumul spre obiective.

În timpul job-ului transformă greșeala într-un mecanism prin care poți învăța lucruri noi. Acest lucru este valabil pentru întregul colectiv, nu doar pentru un model.

Apostrofarea contantă poate crea reticențe pentru colaborările viitoare. Este o groapă pe care o poți săpa cu mult înainte de a preconiza că poți cădea în ea.

Laudă public

La fel cum fiecare angajat face greșeli, fiecare angajat face și ceva bine. (Da, chiar și cel mai rău coleg/ă pe care îi ai.)

Asta înseamnă că fiecare coleg merită o anumită laudă. Atunci, fă-o. Găsește motive pentru a recunoaște interpreții medii. Găsește modalități de a recunoaște interpreții relativ slabi.

Uneori, tot ce este nevoie pentru ca un model să transforme un obiectiv în performanță este o mică recunoaștere publică.

Nu doar că îți vei ajuta unii colegi, dar, la rândul tău, te vei bucura tu însăți de laudele primite de la colegi. Acest aspect simplu va duce în timp la creare unui mediu de lucru plăcut.

Lauda publică îți arată grija și acesta este un motiv suficient.

Job-ul creează oportunități autentice

Un model videochat este o persoană cu propriile probleme, speranțe și cu propriile vise. Un job în videochat creează oportunități, cu ajutorul cărora visele trebuie să devină realitate. Altfel, acestea pur și simplu nu-și au rostul.

Fiecare angajat se trezește cu speranța unui viitor mai bun.

Arată că îți pasă de colegi, de șefi și chiar de tot personalul implicat. Când nu există posibilitatea ca un loc de muncă să conducă spre lucruri mai mari, rămâne a fi doar un alt loc de muncă. Nu se va diferenția cu nimic de alte job-uri.

Arată că îți pasă de colegi și lăsați-vă loc să creșteți împreună. Așa nu doar tu vei fi cea câștigată, dar, cu toții vor avea de câștigat de pe urma acestei creșteri. Veți obține rezultate colective prin care vă îndeplini obiective personale.

Job-ul nu trebuie să devină o povară

Ai observat probabil că, pe parcursul acestui articol, am exprimat și punctul de vedere al unui model, cât și perspectiva unui studio videochat. Aparent poți considera că este o contradicție – ei bine află că nu este deloc așa!

Ne-am săturat să tot auzim discursurile populiste angajați vs. angajatori.

În acest “război” nu există câștigători. Fiecare tabără are argumentele și viziunea proprie. Și paradoxul cel mare este că fiecare din ele are dreptate într-un fel.

Noi am hotărât că nu este nicidecum “un război”. Este o colaborare reciprocă pentru a crește împreună. Un studio videochat nu poate cunoaște succesul fără a acorda atenția cuvenită modelelor cu care lucrează.

Din acest motiv, articolul încearcă să abordeze ambele perspective. Destructurarea acestui fals război este nu doar necesară, dar este tot mai inevitabilă.

Dacă îți dorești să vezi mai îndeaproape modul în care funcționează studioul nostru, datele de contact îți stau la dispoziție pentru a programa un interviu.

Noi nu așteptăm decât să te cunoaștem și să-ți cunoaștem obiectivele. Dar, mai important decât obiectivele tale, este părerea ta despre cum putem crește profesional împreună.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top