skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Job, Ghidul Complet Al Celor Aflați în Căutarea Unei Activități în Videochat
Articole Recomandate Angajări

Job, ghidul complet al celor aflați în căutarea unei activități în videochat. Toată lumea realizează ceva unic sau deține un set unic de abilități.

Un job în domeniul videochat necesită abordări speciale

Multă lume lasă alte persoane să descopere o serie de calități, ca fiind valoroase. Un studio videochat București nu face excepție. Toate sunt o problemă când este timpul să convingeți un angajator de valoarea dvs.

Candidații pot crede că nu s-au încurcat sau nu au greșit. V-ați descurcat bine, dar de data aceasta, nu ați fost grozavă.

Puteți fi pusă în domeniul candidaților „destul de buni” la un job. Cu toate acestea, dacă există un candidat care întruchipează „perfecțiunea”, adesea sunteți trecută cu vederea.

Un interviu este cel mai bun loc pentru afișarea abilităților la un nivel superior. În cazul unei angajări videochat, vă puteți afișa angajatorilor și pe rețelele de socializare.

1. Promovați-vă prin munca depusă anterior

Nu aveți cunoștințe despre promovarea realizărilor, rezultatelor și impactului? Nu uitați că există o „linie roșie” între promovare și lăudare.

Însă, nu negăm utilitatea atunci când este în beneficiul altora. Cu cât vă promovați mai mult cu încredere, cu atât vă atrageți mai multă simpatie.

2. Cuantificați impactul dvs. la job, când puteți

În general, oamenii urmăresc să își termine acele servicii pentru care prestează activitatea. Rar sunt cei care urmăresc sau documentează modul de realizare și ce impact are asupra altora.

Pentru mulți oameni, acest lucru schimbă modul în care se simt și vorbesc despre activitățile lor. După ce poți vedea, atinge și simți binele pe care îl faceți, puteți trece la nivelul următor.

3. Evidențiați creșterea și îmbunătățirea, în timp

Comparați performanțele din când în când. Arătați-le altora cât de profund ați investit în creșterea competențelor.

Oamenii care avansează sunt interesați de modul în care își îmbunătățesc rezultatele performanței. Căile lor câștigătoare devin sistemice și nu idealiste. Va exista întotdeauna cineva care concurează împotriva dvs.

Concentrați-vă ca un laser pe îmbunătățirea performanțelor dvs.

4. Realizați conexiuni strânse cu management-ul superior de la job

Promovările și recomandările primite în carieră s-au bazat pe relațiile create cu șeful șefilor sau superiorii. Vreți să știți cum a afectat activitatea dvs. un studiou videochat sau clientul final.

În tot acest timp, respectați lanțul de comandă și task-urile solicitate. „Cum merge?” conversațiile de început se pot transforma cu ușurință într-o sesiune mai profundă de idei.

Ideile pot fi amânate pentru o altă dată, chiar dacă sunt bune.

5. Arătați că rețeaua dvs. este o echipă plină de resurse

Obțineți mai multe de la echipa dvs. atunci când oferiți cât mai multă valoare din cea pe care o primiți. Cât de multă valoare se creeză atunci când nu întrebați despre cum puteți contribui?

Articole recomandate:

Transmiteți informația clar, într-un mod care să îi facă să se simtă excelent, cu privire la rolul lor în studio. Abordarea potrivită va produce o valoare mai mare pentru dvs. și ei.

6. Afișați un răspuns rapid la provocările venite de la job

Cu toții am văzut descrieri de job-uri care ne fac să ne simțim că nu ne potrivim. Mulți nu aplică, dar trebuie să aspirăm să ne îmbunătățim cariera cu noi abilități și experiențe.

Competitivitatea este utilă în acest fel, prin crearea de noi limite, știind că este posibil.

7. Arătați că sunteți abili la toate tipurile de învățare nouă

Oamenii care absorb rapid informațiile sunt adesea buni ascultători. Vă ajută să împărtășiți în interviuri ulterioare ceea ce ați învățat.

Demonstrați-vă entuziasmul pentru ceea ce faceți. Oamenii sunt impresionați de modul în care un candidat aplică noile informații în alte scenarii.

Informațiile provenite din alte surse pot impresiona, arătând că vă pasă.

S-ar putea să găsiți angajatori care caută persoane mediocre sau care îndeplinesc cerințe minime. Astfel, aceștia îi pot modela după propriile dorințe.

Majoritatea se uită la „cei mai potriviți”, la cei considerați grozavi și care vor face o diferență imediată. Competența nu este singurul factor în angajare.

Combinați-vă abilitățile cu dovada că aduceți rezultatele dorite de angajator. Înlesniți modul în care angajatorii o să vă găsească. Diferența dintre mediu și bun se regăsește în ușurința accesului la angajator.

Întrebările de la job care trebuie adresate unui angajator

Mulți oameni credeau că locurile de muncă sunt greu de găsit, așa că se acceptau fără alte întrebări. Astăzi, oamenii sunt mai atenți cu privire la traseele lor în viață.

Știu că merită mai mult decât minimul. Pe piața locurilor de muncă, oamenii nu se mulțumesc cu puțin. Știu că trebuie să pună anumite întrebări la job.

Vor să se asigure că vor fi tratați ca un angajat de valoare și nu ca un număr.

Vi se oferă o poziție nouă în cadrul unui studio videochat. Aici sunt nouă lucruri importante care trebuie discutate, înainte de a accepta oferta.

1. Întrebați despre beneficii

Este important să știți ce este inclus în pachetul de beneficii. Dacă beneficiile nu sunt atrăgătoare, este posibil să nu fie locul potrivit în care să lucrați.

Aflați despre opțiunile angajatorului. Cât de mult trebuie să plătiți pentru sănătate, ce este acoperit (inclusiv rețete și servicii de specialitate).

Întrebați dacă îngrijirile stomatologice și ale vederii sunt acoperite, de exemplu. În aceste zile, costul este ridicat pentru asistența medicală.

E important să știți că aveți o acoperire medicală excelentă prin intermediul angajatorului.

2. Întrebați dacă salariul de la job este negociabil

În funcție de angajator și de locul de muncă oferit, salariul poate fi sau nu stabilit. Majoritatea angajatorilor vă vor spune că salariile sunt negociabile. Vor să plătească cât mai puțin.

Aceasta este informația pe care trebuie să o „săpați”, așa că va trebui doar să întrebați. Nu veți ști niciodată dacă nu o faceți, până la urmă.

În plus, poate sunteți plăcut surprinsă de răspuns. Candidatul are suficiente de oferit unui angajator? Acesta va fi mai mult decât dispus să negocieze salariul.

3. Întrebați despre alte avantaje

În aceste zile nu este întotdeauna suficient pentru un studio videochat să ofere pachete competitive și salarii. Cu cât oferă mai mult un studio videochat, cu atât va fi mai atractivă oferta de muncă.

Deci, trebuie să aflați ce alte beneficii ar putea fi disponibile în cazul în care decideți să acceptați. Beneficiile se pot referi la orice.

De la schimburi flexibile și petreceri, până la reduceri pentru vestimentația dvs. fashion și multe altele. Avantajele despre care trebuie să întrebați se referă la oportunitățile de formare și promovare.

4. Întrebați despre zilele de concediu la acest job

Poate să nu pară cel mai potrivit moment pentru a întreba despre vacanțe. Însă, este un moment la fel de bun ca oricare.

În plus, trebuie să știți înainte de a vă angaja, dacă veți putea efectiv să vă luați vacanță. Unele studiouri de videochat vă permit să vă acordați zile libere neplătite.

Altele oferă vacanțe plătite, după ce ați lucrat pentru ele pentru o anumită perioadă de timp. Întrebați dacă puteți să treceți peste zilele de vacanță nefolosite și să le accesați anul următor.

5. Aflați ce spun alte fete despre un studio de videochat

Puteți afla multe despre un studio videochat, ascultând ce au de spus fetele și cele care au trecut pe acolo. Dacă este studio videochat bun pentru care să lucrați, o să aflați de la cei în măsură.

Angajatorul poate chiar să găsească oameni în cadrul acelui studio de videochat cu care să discutați. Dacă aflați că angajații sunt mulțumiți de job-urile lor, este posibil să fiți și voi.

Poate că acesta este studioul de videochat pentru care doriți să lucrați.

6. Întrebați despre compensarea stimulentelor de la job

Unele studiouri de videochat vor acorda bonusuri angajaților, ca o compensare pentru anumite stimulente. De exemplu, asumarea responsabilităților suplimentare, creșterea salariilor în funcție de performanță.

Aflați dacă sunt oferite bonusuri monetare. Dacă da, care sunt criteriile pentru a fi eligibile pentru acestea bonusuri. Cu cât știți mai multe, cu atât vă veți strădui să câștigați cu adevărat acele bonusuri.

Fiți cea mai bună variantă a dvs., atunci când vreți să vă faceți munca.

7. Întrebați despre cheltuielile de relocare

Dacă va trebui să vă mutați pentru a ocupa poziția, trebuie să aflați dacă firma vă ajută cu ceva. Ne referim, în principal, la cheltuielile de relocare.

Evident, nu vor plăti pentru toate, dar dacă se așteaptă să vă mutați, ar trebui să vă ajute într-un fel. De exemplu, s-ar putea să plătească un procent din cheltuielile reale de mutare.

Poate vă oferă un apartament închiriat până când veți putea găsi un loc adecvat și accesibil pentru a locui.

8. Întrebați despre oportunitățile de educație de la job

Poate sunt studiouri de videochat ce oferă stimulente fetelor să se întoarcă la școală. Informațiile vă vor ajuta să avansați în viață.

De fapt, acesta este un mod prin care studiourile își pot asigura angajații pe termen lung. Acești angajați sunt recunoscători pentru ajutor și doresc să recompenseze.

Unele studiouri plătesc pentru școlarizare, altele vă permit chiar să vă luați un concediu. Cu cât aveți mai multă educație, cu atât veți avea mai multe de oferit angajatorului.

9. Cereți totul în scris

Întrebați dacă puteți avea oferta de muncă și tot ceea ce ați fost de acord, în scris. În acest fel, există șanse mici ca angajatorul să revină asupra ofertei.

Un acord scris este mult mai obligatoriu decât unul oral. Dacă aveți totul pe hârtie, nu vă vor spune că ceva nu a făcut parte din ofertă. Nici nu vor putea adăuga elemente care nu sunt în fișa postului.

Dacă nu vor să vă dea nimic în scris, nu e cel mai bun studio videochat la care să lucrați.

De ce beneficiile sunt la fel de importante ca salariul

Să fim sinceri. Atunci când evaluăm o ofertă de job, de obicei, atenția se îndreaptă spre salariul de bază. Este ușor să fiți fixată pe această sumă de bani.

Aveți în vedere două oportunități diferite, de la două studiouri de videochat de care sunteți entuziasmate? Cel mai probabil, o să mergeți la cei care plătesc mai mult.

Dar nu uitați, compensația nu se referă doar la câștiguri.

Beneficiile reprezintă o parte semnificativă a compensației totale. Cât de mult acoperă firma față de cât plătiți anual, variază mult. Un salariu mai mare poate fi ușor compensat de un pachet de beneficii mai bogat la un alt studio.

La ce ar trebui să vă uitați când aveți în vedere beneficiile și de unde puteți obține informații?

Cum și când să întrebați despre beneficii

O mulțime de solicitanți de job-uri sunt curioși cu privire la beneficiile unui studio videochat, de la început. Însă, vă faceți griji că punerea de întrebări prea detaliate vă va da de gol. Din fericire, puteți aduna informații înainte de a solicita chiar un răspuns.

Pe lângă cercetarea ofertelor de beneficii ale unui studio videochat, unele pot fi găsite online. Intrați pe website-ul studioului și aflați viziunea tipului de afacere și beneficiile oferite. De fapt, avem astăzi acest gen de informații disponibile pe orice website.

Dacă mai aveți întrebări, nu este nimic în neregulă cu a întreba angajatorul.

Este perfect ok să întrebați despre pachetul de beneficii, în timpul primei conversații. Interviurile sunt ca o stradă cu două sensuri și ar trebui să intervievați studioul la fel de mult.

Ce să căutați într-un pachet de beneficii

De la asistența medicală până la a accepta câinii la job, nu există nicio limită la ceea ce se oferă. Asta nu înseamnă însă că toate beneficiile trebuie luate în considerare, cu aceeași pondere. Iată câteva care tind să fie mai importante pentru solicitanții de job-uri decât altele:

Asigurarea de sănătate

Multe studiouri videochat oferă asigurări de sănătate, dar suma premium dispusă pentru a fi plătită variază. Deci, atunci când evaluați planurile de asistență medicală urmăriți anumite detalii.

Solicitanții de job-uri la un studio videochat ar trebui să evalueze nivelul contribuției angajatorului. Pe lângă planul de sănătate și acoperirile de bază, acordați atenție cheltuielilor din buzunar.

Observați raportul dintre ceea ce plătiți și ceea ce angajatorul plătește.

Concediul de odihnă

Astăzi, mai mult ca oricând, angajații vor să lucreze când și unde este cel mai bine pentru ei. Menținerea echilibrului dintre viața profesională și viața personală este o prioritate pentru dvs.? Asigurați-vă că veți consulta pachetul de vacanță al acelui studio videochat.

Flexibilitate

Poate aveți copii mici acasă sau poate „luptați” cu o navetă lungă până la acel studio videochat Bucureși. Merită să aflați dacă firma pe care o luați în considerare oferă flexibilitate în program.

Extinderea ofertelor

Un semn că o studio videochat tratează angajații corect este faptul că evaluează continuu pachetul de beneficii. Acesta este ajustat în funcție de nevoile fetelor și de standardele de piață.

Negocierea nu este doar pentru salariul de la job

Dacă primiți o ofertă de job și nu conține un pachet de avantaje la fel cum sperați, nu renunțați! La fel ca ofertele salariale, există adesea loc pentru a negocia beneficiile.

Cu toate acestea, unele beneficii sunt mai ușor de negociat decât altele.

Cel puțin la unele studiouri de videochat, beneficii precum zilele de vacanță și bonusurile sunt standardizate. Acestea sunt destul de rar negociabile.

Nu strică să întrebați dacă există sau nu loc de negociere atunci când vine vorba de aceste beneficii.

Alte avantaje, cum ar fi convorbirile sau flexibilitatea programului, pot fi deschise pentru negociere. Acestea, în funcție de politicile specifice ale respectivului studio videochat.

Când vă negociați beneficiile, abordați situația așa cum ați face în cazul în care ați negocia salariul. Anunțați angajatorul că știți ce valoare aveți pe piața de videochat. Prezentați un caz în legătură cu motivul pentru care merită contraoferta sugerată.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus