skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Motivația, De Ce Este Mai Importantă Decât Echipamentul Tehnic
Articole Recomandate Angajări

Motivația este unul din elementele cele mai importante pentru performanță. În zadar toate sunt bine puse la punct dacă lipsește motivația unui model videochat.

Motivația reprezintă un element al performanței pentru orice meserie. Mai mult decât atât, motivația este „motorul” pentru orice acțiune desfășurată de cineva în viața de zi cu zi.

Fără motivație nu poți obliga pe nimeni să facă ceva.

Să rămâi motivat poate fi o adevărată provocare. Este o problemă majoră pentru modelele de videochat. Fiind angajate în acest domeniu stigmatizat, în mare măsură sunt auto-motivate. Motivația precedă atitudinea și o completează armonios.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta să te motivezi și să rămâi motivată. Aceste lucruri sunt potrivite pentru un job în videochat, cum și pentru oricare alt job.

Motivația este primul pas către performanță

Nu este doar o simplă afirmație. În esență, motivația precedă acțiunea de a face sau de a nu face ceva. Din momentul în care ai ales o carieră în videochat motivația poate veni din diferite motive.

Pentru un model videochat motivația poate fi:

 • venitul considerabil pe care îl poți câștiga;
 • îți place socializarea;
 • vrei să te dezvolți personal;
 • vrei să scapi de prejudecăți și să capeți încredere în sine;
 • vrei să demonstrezi unei persoane anume că se poate;
 • îți plac provocările;
 • vrei să te dezvolți personal;
 • vrei să călătorești și vezi în videochat oportunitatea excelentă.

Lista poate continua cu multe alte aspecte. De fapt, fiecare persoană știe de ce vrea să facă ceva. Știe care este motivul pentru decizia de a merge spre o carieră în videochat.

Motivul acesta este foarte important. Vei vedea în continuare de ce este atât de importantă motivația.

Întreținerea motivației

Da! Pentru a construi o carieră de succes în videochat, motivația trebuie întreținută. Fiecare are zile și zile. Zile în care vrei să întorci munții și zile în care nu vrei să vezi pe nimeni și să faci nimic.

Ei bine află că, în zilele în care nu ai chef de nimic îți lipsește motivația.

Pentru a evita ca aceste zile să devină o rutină în muncă, motivația are nevoie de întreținere. Întreținerea constantă a motivației te va duce la performanțe constante și realizări personale.

Rămâi cu noi pentru a afla cum poți întreține motivația. Dacă ești curioasă să afli informații suplimentare despre videochat, nu ezita să completezi formularul nostru de contact. Poate motivația ta spre un studio videochat București are nevoie de puțin ajutor, pentru a face primul pas.

Stabilește obiective clare

Nu vei putea să te simți motivată până nu știi pentru ce lucrezi. Primul pas este să decizi un obiectiv clar. Lucrezi pentru a-ți finaliza studiile, independența financiară sau pentru a-ți cumpăra o casă?

Această setare a obiectivelor poate părea descurajantă la început, dar nu uita că obiectivul tău actual nu trebuie să fie cel mai mare.

Dacă ești o persoană care este neliniștită de realismul obiectivului pe termen lung, este mai bine să stabilești obiective ușoare de îndeplinit.

Acest lucru te va ajuta să creezi încredere și impuls. Vei fii mai bine pregătită să le asumi pe cele mai provocatoare. De asemenea, începe să lucrezi la un singur obiectiv, pentru a evita să te simțiți copleșită.

Este în regulă să ai zile proaste. Nu înseamnă că ai eșuat în niciun fel.

Pentru ca o zi proastă să nu devină o săptămână proastă este nevoie de un obiectiv. Acesta mereu îți va aminti că te îndrepți undeva și că ai un scop mai mare decât ziua proastă.

Identifică declanșările emoționale și elimină influențele negative

Găsirea motivației tale este doar începutul. Dezamăgirea, distragerile și prostiile personale sunt lucruri care îți pot împiedica impulsul și îți pot afecta productivitatea.

Identifică lucrurile care îți afectează starea de spirit, cogniția și atenția pentru a minimiza influența lor asupra ta. Nerespectarea unui obiectiv este probabil cea mai grea lovitură pe care să o recuperezi. Avem o tendință proastă de a lega realizările noastre de noi înșine ca oameni.

Am eșuat, așa că sunt un eșec. Dacă sunt un eșec, nu pot reuși.

Îți sună familiar? Ei bine, este în regulă și toți se așteaptă să aibă zile proaste. Uneori te vei pune pe treabă și vei pleca cu mai puțin decât te așteptai. Nu înseamnă că ai eșuat în vreun fel – înseamnă că nu a fost o zi bună. Să te bizui peste asta este contraproductiv.

De asemenea, ar trebui să stai departe de oamenii care te trag în jos sau se îndoiesc de succesul tău. Acești oameni sunt peste tot și sunt foarte vocali cu privire la opiniile lor neinformate și nedorite despre videochat.

Dacă acești oameni sunt inevitabili, reîncadrează negativitatea prin înțelegerea că își proiectează doar nesiguranța lor asupra ta.

Nu te împiedica de angajamente și distracții

Scapă de orice distrageri de la locul de muncă. Evită să navighezi pe internet. Din momentul în care te-ai conectat în fața clienților rețelele de socializare ar trebui să rămână după ușă.

Dacă ești concentrată asupra admiratorilor, ei vor vedea implicarea totală de care dispui.

În mod similar, îndeplinește sarcinile cele mai importante mai întâi, astfel încât să poți gestiona mai bine distracțiile pe măsură ce vin. Ia în considerare impactul angajamentelor tale asupra stării de spirit și a nivelului de energie.

Dacă începi să te simți depășită, elimină unele dintre angajamentele cu prioritate mai mică.

O altă strategie importantă este evitarea plictisirii. Plictiseala este un criminal omniprezent al productivității pentru aproape toată lumea. Fii creativă și găsește noi modalități de a face lucruri care îți promovează obiectivele.

Pentru un model videochat, acest lucru ar putea să fie aventurarea într-un fetiș nou, să îți reînnoiești garderoba sau să încerci noi jocuri în chat-ul public.

Gândește pozitiv și fii responsabilă

O altă strategie utilă pentru a menține motivația este să te pui pe tine însuți, obiectivele tale și luptele pentru public. Este mult mai greu să te lași să eșuezi atunci când alte persoane te țin la răspundere.

Atenție însă și la spațiul personal. Anunți public obiectivele, nu și modul în care le îndeplinești.

În cazul în care toate celelalte nu reușesc, poți încerca să-ți manipulezi propria psihologie defectuoasă. Nu îți vei atinge obiectivele prin „gândirea pozitivă”, dar vei găsi mai ușor să fii motivată.

De fapt, psihologia pozitivă este valoroasă în cea mai mare parte din punct de vedere al motivației. De obicei, în contextul psihologiei sportului. Acest mod are o perspectivă pozitivă care îți poate permite să-ți asumi riscuri mai mari. Un risc sau obiectiv mai mare poate duce la rambursări mai mari.

NOTĂ: Deși este normal să treci prin perioade de motivație slabă, lipsa motivației poate fi și un simptom al bolilor fizice sau psihice. Dacă aceste strategii nu te ajută și te confruntați în mod regulat cu energie redusă, tristețe, somn și obiceiuri alimentare neregulate, asigură-te că primești consiliere specializată.

Pentru noi motivația modelelor este importantă. Nu ezita să afli mai multe despre noi și despre mediul nostru de muncă.

Motivația și timpul

Există o lecție pe care o poți învăța de la un model videochat încă de la început. Nu lăsa distragerile și scuzele care te împiedică să treci la muncă. A fi independent în orice industrie înseamnă că ești responsabilă pentru programul propriu.

Fii propriul tău șef și deține-ți timpul!

Timpul de muncă influențează indirect motivația pentru aceasta. Organizarea eficientă a timpului de muncă duce la o motivație orientată spre obiective. Valabil însă este și reversul. Organizarea defectuoasă îți poate tăia din elanul motivației.

Setează o sumă de bani pentru timpul tău

Cât valorează timpul tău? Dacă nu cunoști răspunsul la această întrebare, ar trebui să-l afli. Folosește câștigurile lunii trecute pentru a calcula venitul pe oră.

Poate fi greu la început când nu ai clienți, dar vei vedea că, în timp suma va crește. Poți face acest exercițiu în fiecare lună și în acest fel vei ști cât valorează timpul tău.

Exercițiul acesta mai are un beneficiu. În momentul în care îți dai seama cât valorează timpul tău, vei putea începe să-ți limitezi relațiile cu „clienții falși” și „spălătorii de timp”.

Motivația și calendarul

Înainte de a-ți începe ziua poți face o verificare rapidă a programului pe ziua respectivă. Poate dura cinci minute sau se poate întinde pe o jumătate de oră. Depinde cât ești de ocupată zilnic.

Pentru a crea un program, începe prin a desemna timpul pentru lucrurile pe care le faci în fiecare zi. Apoi, programează-ți cele mai importante sarcini.

SFAT: Nu uita niciodată să-ți programezi timpul pentru a nu te epuiza.

Creează o listă de activități

Ești tipul de fată care scrie lucrurile pe note lipicioase? Preferi listele cu buletin? Păstrezi notele în format electronic? Orice stil preferi este cel corect. Dar dacă sfârșești prin a ignora cu ușurință lista de activități, este timpul să încerci un stil nou.

Nu lăsa ca lista ta să devină prea lungă și să nu poată fi gestionată.

Acest lucru te va face să te simți copleșită. În schimb, începe lista cu sarcina simplă de a crea lista de activități. De îndată ce adaugi un al doilea punct, îl poți trece ca fiind primul din listă. Articolele încrucișate te vor ajuta să te simți împlinită. Acest lucru poate părea o prostie, dar ajută la performanța în cariera aleasă.

O listă zilnică trebuie reînnoită în fiecare zi. Listele săptămânale pot include sarcini de mai multe zile sau obiective pe termen scurt. Nu te simțiți descurajată atunci când trebuie să treci sarcinile pe lista următoare.

SFAT: Dacă descoperi sarcini pe listele noi, programează-le în mod oficial.

Desparte obiectivele mari în piese mai mici

Obiectivele pe termen lung sau complicate ar trebui să aibă mai mulți pași. Utilizează-le ca și pietre de pas pentru următoarea sarcină. Aceasta este o modalitate excelentă de a urmări progresul tău spre obiectivele mari.

Dacă obiectivul tău este să înregistrezi și să încarci zece clipuri înregistrate în prealabil, poți să-l desparți după cum urmează:

 • planifică fiecare clip;
 • adună toate materialele necesare;
 • înregistrează;
 • editează;
 • încarcă fiecare clip.

Fiecare pas mic va fi îndeplinit rapid și vei ști că ai progresat. Alocarea numerelor la progresul tău este, de asemenea, încurajatoare. Vei ști că ai terminat 50% din muncă când ai cinci clipuri terminate.

Motivația și social media

Pentru a ajunge un model de top în industria videochatului ai nevoie cu siguranță de promovare. Promovarea este utilă atât pentru un model, cât și pentru un studio videochat.

Pentru ca un studio sau un model să se promoveze are nevoie de un instrument pe măsură. Datorită modului în care atrage trafic spre contul tău de model, social media este cel mai important instrument.

Poți alege să devii imaginea studioului de videochat. În felul acesta, promovezi atât studioul cât și propria imagine de model. Acesta este un motiv serios de a lua în calcul colaborarea cu un studio profesional. Pe lângă beneficiile reciproce, un studio are propriile canale de marketing pentru promovare.

Urmărește timpul

Spre deosebire de majoritatea altor locuri de muncă, social media nu reprezintă o distragere pentru un model video chat. Este de fapt o parte crucială a afacerii.

Dar, timpul nestructurat pe rețelele de socializare poate dăuna productivității. Începe să gestionezi rețelele de socializare urmărind timpul pe care îl petreci folosindu-le. Există mai multe aplicații pe care le poți folosi pentru gestionare timpului.

Programează-ți zilnic timp pentru a petrece pe diversele platforme de socializare bazate pe rapoartele tale. Să știi exact unde îți merge timpul este important pentru motivație și rezultate.

După o săptămână de monitorizare, ar trebui să poți vedea începutul unui model de succes.

Automatizează social media

Nu trebuie să fii la computer în timpul orelor de vârf pe internet. Mai ales dacă acestea se suprapun cu programul clienților obișnuiți.

Majoritatea platformelor de social media vă permit să programați postări. Unele instrumente îți permit să programezi unele dintre mesajele pe rețelele de socializare.

Folosirea utilă și eficientă a social media mai poate fi făcută prin:

 • lucrează eficient prin multitasking;
 • stabilește un anumit timp pentru a răspunde la mesaje;
 • nu-ți fie frică să spui nu, dacă apare așa situație;
 • renunță la unele solicitări, oricum nu le vei putea onora integral pe toate etc.

Atenția sporită pe detalii minuscule îți va ucide productivitatea. Perfecționiștii așteaptă deseori momente „perfecte” pentru a începe un proiect sau a termina unul.

Nu există un astfel de moment, deci începe acum. Cariera ta de model videochat prin webcam va fi întotdeauna într-o stare de îmbunătățire, deci nu transpira la lucrurile mici.

Motivează-te să începi acum. Iar, odată începută activitatea, ține-ți motivația activă și fii pregătită pentru a atinge performanțe maxime. Poți alege să te bucuri singură sau alături de un studio profesional.

Motivația și veniturile unui model

Am ajuns la un moment foarte important pentru fiecare model. Veniturile și motivația pentru acestea. Un punct pe cât de important, pe atât de sensibil.

La începutul oricărei cariere te poți aștepta ca venituri să nu fie extraordinare. Pe măsură ce avansezi, aceste se pot mări substanțial. Dar, pentru a simți cu adevărat bunăstare și independență financiară un lucru este important.

Foarte mult contează nu cât câștigi ca model de videochat, dar cum administrezi banii câștigați.

Câștigurile în videochat vor fi mereu pe măsura muncii depuse. Administrarea eficientă a banilor câștigați te duce către independența financiară. În zadar câștigi mult, dacă cheltui pe nimicuri tot atâta.

Motivația și cheltuielile

În partea de sus a listei ar trebui să fie lucrurile de care ai nevoie. Datoria merge înaintea economiilor. Dacă ai acumulat ceva datorii, mai întâi ocupă-te de ele. După aceea, poți face spațiu pentru economii. Lista ta trebuie să includă lucruri precum ipoteca sau chiria, facturile, gazul și alimentația.

Adăugă cheltuielile pe care le ai în fiecare lună, dar poți reduce din ele. Răspunzi pentru toate, chiar și câțiva lei pe care îi cheltui pentru gustări aleatorii. Nu uita să incluzi cheltuielile anuale, precum cadourile de vacanță sau impozitele pe proprietate.

Alocă o valoare monetară fiecăruia

Cheltuielile fixe precum chiria sau plățile cu mașina vor fi ușor de bugetat. Utilizează facturile anterioare și cheltuielile cu gazul pentru a face o medie a cheltuielilor tale lunare.

Este posibil să fie necesar să estimezi și alte lucruri, mai ales dacă nu ai urmărit cheltuielile până acum.

Programează-ți timpul pentru banii tăi

Tot ceea ce este important în viața ta ar trebui să aibă spațiu pe agenda ta, iar asta include finanțele tale. Programează-ți un timp în fiecare săptămână pentru activități precum:

 • modificarea bugetului;
 • analiza cheltuielilor săptămânii precedente;
 • verificarea declarațiilor online și verificarea tranzacțiilor;
 • cercetarea investițiilor, indiferent de cuantumul lor;
 • decizii pentru cheltuieli parțiale.

Pune datoria înaintea economiilor. Nu vei găsi niciodată un cont de economii care plătește o dobândă.

Cheltuiește mai puțin decât ceea ce faci

Dacă cheltui exact ceea ce faci într-o lună, nu vei mai avea niciodată loc pentru economii sau timp liber. Este un exercițiu foarte greu. În mod special, grea este motivația de care ai nevoie pentru a te apuca de un asemenea exercițiu.

Mai ales că, un model de videochat investește multe fonduri în propria imagine. Imaginea este foarte importantă. Prin urmare nu trebuie neglijată în cadrul exercițiului de a bugeta câștigurile.

A face bani poate fi un obiectiv important. Dar, gestionarea acestora este o prioritate pentru succesul pe termen lung. În special pentru o carieră în videochat.

Gestionarea banilor pentru un model de videochat creează un obiectiv de economisire motivațional.

Economisește pentru ceva mare. Ce este ceea ce ai dorit întotdeauna? O mașină de epocă? O vacanță de vis? Să mergi la facultate Gestionează-ți economiile pentru a obține ceva important. Este mai puțin probabil să folosești din economiile tale când vezi cât de aproape ești de a face călătoria la Paris.

Planifică-ți viitorul

Poate veni ziua când alegi să te retragi din videochat. În plus, este posibil să dorești să-ți schimbi cariera. Crește-ți dimensiunea contului de economii în timp ce te pregătești să renunți la videochat.

Acest lucru poate părea departe și îți zici că mai este suficient timp, dar majoritatea experților financiari recomandă să începi să economisești încă de la început.

Un șef face și administrează banii proprii.

A fi propriul tău șef de înseamnă a-ți administra banii de unul singur. Deci, nu uita de departamentul de contabilitate și importanța acestuia. Gestionarea banilor tăi este o cheie vitală pentru succes.

Motivația și admiratorii

Sub acest aspect, motivația este de natură psihologică. Vei avea parte de clienți foarte diferiți, iar unii din ei te pot demoraliza. Este vital mai ales la începuturile carierei. Atunci și încrederea de sine are de suferit de pe urma acestor experiențe.

Te poate face să renunți din prima săptămână.

Dacă mai alături și veniturile relativ mici, ajungi în momentul în care te poți întreba dacă mai are rost să continui. Important în acest moment este să-ți amintești de lista cu obiective de care am vorbit.

Poți modela motivația ta sub următoarele forme:

 • organizează unele promoții;
 • imaginează-ți pentru o secundă că ești client;
 • tratează clienții așa cum se face în orice afacere;
 • organizează un program clar;
 • de cele mai multe ori banii vin atunci când nu te gândești la ei;
 • simte-te cât mai bine în fața clienților. Stare de bine se transmite involuntar;
 • descoperă personalități și fii pregătită pentru nou;
 • descoperă-ți limitele și fii pregătită să treci peste ele.

Lista poate continua cu multe completări. Important este să găsești acea combinație funcțională pentru tine și motivația ta. Rămâi fidelă cu tine și personalitatea ta, iar cei mai buni fani ai tăi vor reveni pentru mai mult timp.

Dacă dorești să alegi un studio videochat București fii sigură că îl vei alege pe cel mai bun. Prin urmare, noi te invităm să te documentezi și cu alte articole din secțiunea de blog.

Caută informații cu privire la ce servicii oferă un studio videochat, caută oferte de angajări videochat și nu ezita să ne suni pentru a te programa la un interviu cu noi.

Confidențialitatea este garantată. Alegerea îți aparține, iar viitorul este modelat de orice alegere pe care o faci azi.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus