skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Șampon, Află Secretele Din Spatele Unor Modele Videochat Strălucitoare
Articole Recomandate Angajări

Șampon, află secretele din spatele unor modele videochat strălucitoare. O întrebare pe care orice hairstylist sau expert în frumusețe o cunoaște prea bine. Cât de des ar trebui să mă spăl pe păr?

Este o întrebare valabilă deoarece există multe răspunsuri la aceasta, în funcție de cine răspunde. Unii spun că nu trebuie să sari niciodată o zi de spălare.

Alții susțin beneficiile trecerii săptămânilor între șampoane. Așadar, s-ar putea să te întrebi unde te încadrezi în acest spectru de șamponare.

Întrebarea este și mai relevantă acum deoarece mulți dintre noi suntem închiși înăuntru. Regândind multe dintre fostele noastre obiceiuri de frumusețe ca model anonim.

Poate este momentul ideal pentru a-ți da seama programul potrivit pentru părul și scalpul tău. În acest articol de pe blog vom încerca să deslușim misterul din spatele acestei enigme.

Cât de des trebuie să folosești un șampon pentru părul tău

Experții și modelele dintr-un studio videochat București se luptă deopotrivă cu asta. Nu există o ecuație exactă care să funcționeze pentru toată lumea.

Scalpul și tipurile noastre de păr au nevoi diferite. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt afectate de vreme. Sau de produsele pe care le utilizăm și de nivelul de activitate.

Cel mai bine este să îți evaluezi situația părului pe baza unui set de criterii. Află diferiți factori în joc atunci când vine vorba de scalpul și sănătatea părului tău.

Atunci îți poți ajusta comportamentele pe baza acestui lucru. Prezentăm ceea ce îți afectează cel mai mult părul și scalpul. De asemenea, explicăm ce înseamnă asta pentru tine și de ce nu sunt recomandate șampoanele uscate:

1. Ascultă-ți scalpul

Primul loc de unde se începe este chiar scalpul tău. La fel cum există diferite tipuri de piele, există diferite tipuri de scalp. Unele produc în mod natural mai multă grăsime, altele sunt mai uscate.

Ba mai mult, la fel cum pielea poate fluctua în funcție de vreme, nici scalpul nu stagnează. Așadar, poți să îți faci un obicei de a te “conecta” cu scalpul.

Intră literalmente acolo, împarte părul în diferite puncte de-a lungul capului și privește-ți scalpul. Este roșu? Se exfoliază? Vezi acumularea uleioasă? Fă din asta un obicei. Concluzia este că trebuie să îi acorzi atenție.

 • semnele că folosești prea des un șampon. Șamponarea excesivă cu un produs va provoca uscăciunea scalpului și a părului. Un scalp uscat se simte, de obicei, strâns, putând provoca mâncărime. Dacă bănuiești că aceasta este problema ta, îndepărtează-te de programul actual. Sari peste o zi de spălare pe săptămână timp de câteva săptămâni. Fă acest lucru până când scalpul tău se simte mai puțin iritat și totul se echilibrează;
 • semne că nu folosești suficient șampon. Acumularea va fi cel mai comun semn că nu șamponezi suficient părul. Poate proveni de la un balsam care nu a fost clătit corespunzător. Sau de la produse de styling, grăsime, murdărie și celule moarte ale pielii. Dacă acumularea este severă, scalpul tău poate ajunge să resimtă durere. În acest caz, ar trebui să adaugi o zi suplimentară de spălare sau chiar două pe săptămână.

Scalpul este atât de important. Dacă acesta prezintă semne de inflamație poate duce la pierderea părului. Acumularea sau iritarea este într-adevăr extremă?

Poate chiar să tragă părul în jos, deoarece există atât de multă inflamație în jurul foliculului.

2. Evaluează textura părului tău înainte de a folosi un șampon

După scalp, textura părului ar trebui să fie al doilea factor în programul de spălare. În linii mari, cele cu părul drept vor trebui să se spele mai mult. Pe de altă parte, cele cu păr creț vor trebui să se spele mai puțin.

Acestea nu sunt date exacte, întrucât ceilalți factori din această listă vor propune programul. Dar acesta este un loc bun de început.

 • părul drept: acest tip de păr devine mai rapid uleios. Este ușor pentru sebum să “călătorească” de la rădăcină în vârf. Un model video chat cu acest tip de păr va trebui să se șamponeze mai des. Încearcă în fiecare zi;
 • părul ondulat: se recomandă două-trei șamponări pe săptămână. Ocazional, o curățare profundă este un loc bun pentru a începe;
 • buclele strâmte sau cârlionțate: în general, aceste tipuri de păr sunt mai uscate și mai predispuse la rupere. Cele cu această textură de păr vor dori să limiteze punerea firelor sub stres fizic prin spălare. Acest lucru oferă uleiurilor naturale mai mult timp pentru a condiționa firele. Ar trebui șamponat o dată sau de două ori pe săptămână.

3. Uită-te la puterea unui șampon preferat

Pentru fanii șampoanelor naturale, acest punct va intra în joc mult mai mult. Multe modele video chat iubesc noul val de șampoane fără sulfați. Asta înseamnă că trebuie să fii mai harnică atunci când speli părul.

Poți să adaugi o curățare săptămânală profundă.

Aceste șampoane noi sunt mai sănătoase pentru părul tău. Problema este că sunt atât de blânde încât modelele non nud nu își curăță corect scalpul. Vrei să rămâi la acest șampon natural? Ar trebui să adaugi încă o zi de spălare sau să folosești un șampon clarifiant, săptămânal.

 • semne că nu ai un șampon suficient de puternic. Ai continuu acumulare sau părul devine gras după ce l-ai spălat? Ar putea însemna că șamponul tău nu funcționează suficient de bine. Nu, acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi să cumperi un șampon “tradițional”. Înseamnă că ar trebui să adaugi încă o zi de spălare în săptămână pentru a compensa. Sau poți utiliza un șampon natural clarifiant o dată pe săptămână. Elimină orice acumulare pe care șamponul zilnic nu o poate realiza;
 • semne că ai un șampon prea puternic. Produsul tău poate fi prea dur pentru nevoile tale. Scalpul tău se va simți iritat. Pur și simplu treci la un șampon cu un nivel mai scăzut de acțiune.

4. Gândește-te la produsele tale

Te agăți de șamponul tău uscat? Folosești regulat creme pentru părul creț? Este bine, dar trebuie să îți amintești un lucru. Cu cât pui mai multe în părul tău între spălări, cu atât trebuie să fii mai diligentă cu șamponul.

Câteva lucruri pe care trebuie să le cauți și ce să faci în acest sens:

 • siliconul: funcționează atât de bine pentru că se prinde de șuviță pentru a sigila cuticula. Se crează iluzia de păr strălucitor și mătăsos. Acesta se găsește în multe tipuri de produse de îngrijire și de coafură a părului. Dar mai ales în stilurile de îngrijire. Problema? Nu iese așa ușor la duș, în special dimeticona solubilă în ulei. Așadar, sfârșești prin acumularea de strat după strat. Nu elimini eficient din stratul anterior. Ia în considerare trecerea la îngrijirea părului fără silicon;
 • șamponul uscat: nu este neapărat o problemă de unul singur. Însă utilizarea excesivă a acestuia e, cu siguranță, o temă de gândire. Multe persoane le folosesc în loc de spălare, nu ca ajutor temporar de coafare. Recomandăm să nu-l lași să stea pe șuvițele tale mai mult de două zile.

5. Nivelul activității tale joacă un rol important

Dacă transpiri în fiecare zi, înțelegem că probabil dorești să îl speli în fiecare zi. Este cât se poate de normal. Pentru mulți oameni, spălarea părului în fiecare zi este nesemnificativă. Trebuie doar să o facă.

Se recomandă trecerea la un șampon cu adevărat blând, hidratant în acest caz. Înseamnă probabil să aduci propriul șampon la sală sau studio videochat. În unele zile poți lua în considerare doar clătirea părului cu apă.

6. Gândește-te la anotimp sau la mediul tău

Pielea reacționează la temperaturi mai scăzute iarna sau la umiditatea din vară. Părul tău va trece și el prin diverse schimbări. Lasă produsele și obiceiurile tale legate de păr să se schimbe odată cu acestea.

Este bine să folosești mai mult șampon vara pentru a aborda transpirația și grăsimea suplimentară. Acestea vin odată cu temperaturile mai ridicate. Pentru lunile mai uscate optează pentru un șampon mai ușor și blând.

Nu există un răspuns simplu la această întrebare adesea pusă. Motiv pentru care atât de mulți oameni se luptă cu ea. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să acorzi atenție sănătății părului și scalpului tău.

Identifică propriile nevoi și ajustează în consecință. Trebuie să te speli puțin mai mult o săptămână sau te simțiți bine dacă sari peste următoarea? Este în regulă.

Dacă toate celelalte nu reușesc, consultă un specialist. S-ar putea să îți recomande un program pentru șampon care funcționează pentru tine.

De ce un șampon uscat este dăunător pentru părul tău

Sănătatea scalpului sau lipsa acestuia a devenit, fără îndoială, un subiect imens în lumea frumuseții. La urma urmei, scalpul tău este format din piele la fel ca tenul și, ca atare, trebuie să ai grijă.

Atunci când vine vorba de sănătatea scalpului, mai precis utilizarea șamponului uscat, linia e foarte subțire. Poți face pagube pe termen lung la nivelul scalpului spălând rar și folosind des șampon uscat.

Părul sănătos începe cu un scalp sănătos, iar șamponul uscat nu este prietenul tău.

De ce un șampon uscat este atât de rău pentru scalpul tău

Să lămurim un lucru. Nu spunem că șampoanele uscate sunt categoric rele sau dăunătoare! Mai degrabă, atunci când sunt folosite prea des sau lăsate pe scalp prea mult timp. Modul în care speli poate fi, de asemenea, sursa problemei.

1. S-ar putea să fii tentată să sari peste zilele de spălare

Conceptul de șampon uscat este că funcționează pentru a absorbi excesul de grăsime de pe scalp. O calitate deosebit de atrăgătoare atunci când încerci să prelungești timpul între șampoane.

La fel ca pielea de pe față, scalpul trebuie curățat de celule moarte, uleiuri și produse în mod regulat. Șamponul uscat doar absoarbe uleiul de pe suprafața scalpului. Nu trebuie considerat un substitut pentru spălarea efectivă.

Trebuie să îți amintești că șamponul uscat nu curăță cu adevărat părul. Doar absoarbe excesul de uleiuri din păr și de pe scalp.

Dacă nu este curățat și îndepărtat în mod corespunzător de la nivelul scalpului, un reziduu se va acumula. În cele din urmă te vei confrunta cu pori înfundați.

2. Poate provoca acumulare și pori înfundați

Porii înfundați, așa cum știm cu toții, nu sunt buni. Fie că e vorba de șampon uscat sau uleiuri naturale, deschiderea foliculului se va înfunda și sufoca.

Acest lucru va duce la iritații generale, inclusiv roșeață, mâncărime și poate chiar o anumită durere. Expunerea foliculului în acest mediu în mod frecvent poate afecta creșterea părului.

Deteriorarea foliculului poate duce la subțierea părului, în timp.

Nu încerca să maschezi murdăria, grăsimea sau poluarea cu un șampon uscat. Nu faci decât să adaugi mai multă pe scalpul și părul tău.

Acumularea pe care o adaugi scalpului folosind șamponul uscat are efectul unui bulgăre de zăpadă. De-a lungul timpului acest lucru agravează o altă situație deja problematică a șamponului uscat.

3. Un șampon uscat poate fi greu de spălat

Problema cu șamponul uscat nu este doar cu puterea de absorbție a grăsimii pe care o are. Problema constă în faptul că devine dificil de spălat.

Șampoanele de curățare mai dure sau cele exfoliante fac o treabă mai bună în îndepărtarea șamponului uscat. Dar chiar și atunci, utilizarea unor astfel de produse are prea multe efecte secundare proprii.

Inclusiv supraîncărcarea părului și uscarea sau iritarea scalpului.

Ce poți să faci în schimb

Vor fi momente în viața ta în care o să apelezi la un șampon uscat și asta este OK. De exemplu, după ce ai accesat secțiunea de angajări videochat și vrei să intri în contact cu noi. Poate vrei să afli mai multe detalii despre noi ori cât de fashion să te îmbraci pentru următorul tău job.

Când se întâmplă acest lucru, ține cont de următoarele sfaturi:

 1. folosește un șampon uscat natural, cu ingrediente care nu se usucă. Din fericire pentru noi toți, brandurile de înfrumusețare respectă cerințele consumatorilor. Există mai multe opțiuni de produse naturale, inclusiv în categoria șamponului uscat. Caută un șampon uscat cu ingrediente mai bune pentru scalpul tău. Poate să facă treabă bună cu mai puține potențiale daune;
 2. gândește-te la scalpul tău la fel ca la tenul tău. Nu, nu trebuie să te speli de două ori pe zi sau să folosești seruri și măști. Cu toate acestea, ar fi înțelept un regim adecvat care să promoveze sănătatea părului și a scalpului. Tratarea scalpului este la fel de importantă ca tratarea pielii de pe față. De ce? Părul sănătos crește doar de la un scalp sănătos;
 3. respectă regula de două zile. Rata de producție a grăsimii de la nivelul scalpului e diferită pentru toată lumea. Se recomandă să lași șamponul uscat în fire pentru cel mult două zile înainte de șamponare. Data viitoare când cureți este foarte important să te asiguri că scalpul e spălat corect. În special dacă folosești un șampon uscat, în mod regulat.
This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top