skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Siguranța, Mici Recomandări Pentru A Evita Unele Probleme
Articole Recomandate Training

Siguranța reprezintă un element important pentru cariera în videochat. Este o necesitate care depinde de mulți factori și care este influențată de multe variabile.

Starea de siguranță poate lua multe forme. Siguranța fizică, siguranța emoțională, siguranța financiară etc. Practic fiecare aspect al unei cariere prezintă și un element pentru siguranță.

În articolul de astăzi vom încerca să analizăm siguranța din mai multe aspecte. Fiecare din ele fiind important, este nevoie ca fiecare să fie tratat corespunzător.

Siguranța este o stare mentală pentru zona de confort.

Siguranța nu este doar un aspect teoretic. Implicațiile practice pot fi foarte diferite și pot avea diferite repercursiuni asupra carierei tale în videochat. De la modul în care tratezi clienții, până la rezultatele tale, siguranța poate afecta activitatea ta.

Nu poți neglija informațiile pe care le vom discuta mai jos. Neglijând aceste informații vei ajunge să fii în niște situații în care vei fi demoralizată total. În aceste situații sensibile, poți crede pe bună dreptate că un job în videochat nu este pentru tine.

Luate din timp, unele măsuri vor face posibilă evitarea unor situații neplăcute și chiar unele probleme. Cu toții întâlnim greutăți, dar cei mai mulți dintre noi alegem intenționat să trecem prin ele. Nu ne dăm seama că putea fi evitate cu mult timp în urmă.

Siguranța în primul rând

Siguranța este printre primele nevoi care trebuie îndeplinite. Nu putem crește personal și profesional fără ca siguranța să fie îndeplinită.

Este o piramidă care se construiește de la bază.

Dezvoltarea ta personală depinde de gradul de siguranță pe care îl simți. Chiar dacă este doar o stare mentală, lipsa acesteia îți poate distruge universul în care exiști.

Imaginează-ți că dezvoltarea ta personală reprezintă construcția unei case. Când aceasta ajunge în etapa de șantier, primul lucru care se face este temelia. Nu poți începe de la acoperiș, sau de la geamuri. Există o ordine în care se construiește.

Ei bine, dezvoltarea ta personală (și a oricărui individ) se aseamănă foarte multe cu construcția unei case. Sunt pași cronologici care trebuie urmați pentru a putea construi casa.

Nevoia primară pentru siguranță

Un lucru se știe în mod cert. Siguranța este o nevoie primară. În lipsa acesteia nu se poate construi nimic. Ea reprezintă temelia, dar are implicații asupra tuturor structurilor personalității.

Hai să facem un exercițiu și să ne amintim ceva. Amintește-ți de orele de psihologie din liceu. Mai ții minte, ce povestea profa aia de piramida lui Maslow și ți se părea plictisitor?  Ei bine, de piramida lui Maslow ai auzit?

Piramida nevoilor lui Maslow arată foarte clar unde este situată siguranța.

După acest cercetător, nevoile individului au următoarea structură:

  • nevoi fiziologice;
  • nevoi de securitate;
  • nevoia de apartenență;
  • nevoia de stimă;
  • nevoia de autoactualizare.

Nu uita că aceste nevoi se îndeplinesc cumulat. Adică, dacă nevoia de securitate dispare, celelalte nu se pot realiza. Dacă casa construită în acest fel rămâne fără temelie, teoretic se dărâmă.

Așa se întâmplă mai mereu. Ca să poți să ajungi la ultimul nivel, ai nevoie ca celelalte să fie împlinite. Dezvoltarea personală poate fi atinsă doar la ultimul nivel.

Nu vom vorbi aici de faptul că este mai bine să alegi un studio videochat București în detrimentul videochatului independent. Am tratat acest subiect în multe alte articole de pe blog.

În acest articol vom discuta despre diferite aspecte în care siguranța poate fi periclitată. Trebuie să fii atentă la aceste aspecte, pentru a putea remedia aceste probleme cât mai rapid și cât mai eficient.

Siguranța la locul de muncă

Dat fiind faptul că un studio videochat presupune un mediu organizațional, siguranța este importantă. Mediu organizațional poate atenta asupra ei din mai multe considerente.

Sunt mai multe relații care se dezvoltă în cadrul unui studio videochat.

În primul rând, este relația dintre model și studio, în calitate de angajator. Relația acesta apare odată cu decizia de angajare și din momentul semnării unui contract. Am stabilit încă din primul articol publicat, că un studio lucrează în condiții de legalitate.

Al doilea tip de relație este cea apărută dintre model și client. Odată ce pornești un webcam, apare și această relație. Clienții sunt diferiți, iar uneori nu sunt toți clienții așa cum ai dori. Gestionarea acestor aspecte este mai mult decât necesară.

Al treilea tip de relație este cel între colegii de muncă. Acest tip de relație este mai sensibil. Invidia între colegii se regăsește în orice colectiv de muncă.

Acolo unde totul funcționează perfect, ceva nu este bine.

Nu zicem că în aceste colective scandalul este pe ordinea zilei. Conflictele interpersonale între angajați există. Diferența se simte prin felul în care aceste conflicte sunt gestionate. O relație de muncă tensionată îți va afecta siguranța și timpul de muncă.

Siguranța și problemele comune

În videochat există o serie de probleme comune care pot fi întâlnite. Aceste probleme au stat întotdeauna între un model și obiectivele sale.

Să zicem că nu există probleme în videochat ar fi o minciună și o utopie. Ele există pentru că viața în sine este complexă. Ce facem noi aici este să încercăm să-ți zicem de acele probleme pentru a ști cum să le gestionezi.

Problemele nu trebuie ignorate, trebuie soluționate.

Dacă apare o problemă ce îți poate atenta siguranța, nu trece peste ea. Este mai bine să o tratezi la timp, decât să apară mult mai târziu în forma cea mai gravă.

Modul în care vei soluționa aceste probleme depinde de atitudinea și așteptările tale. Aceste probleme, dacă sunt primite cu atitudinea potrivită și fără anxietate, mintea ta le va percepe ca pe mici nemulțumiri.

Prea puțini clienți

Clienții mereu pot reprezenta o problemă pentru un model videochat. Poate îți dorești un anumit număr de clienți fideli sau poate nu ești dispusă să îndeplinești toate cerințele acestora. Acest lucru este normal și nici nu trebuie să îndeplinești chiar tot.

Nu îndeplini anumite cerința, dacă nu îți dorești asta.

Pe parcurs, poți întâlni clienți ciudați, cu cerințe și mai ciudate. Dacă simți că nu-ți dorești să faci un anumit lucru, refuză într-un mod politicos clientul. Nu lăsa ca cerința acestuia să atenteze la siguranța ta emoțională.

Cum am mai zis, clienții sunt importanți, dar sănătatea și integritatea ta personală este mult mai importantă. Nu lăsa casa construită cu greu, în timp, să fie dărâmată de o cerință pe care nu ai dori să o îndeplinești.

Rezultatele apar greu și încet

Un job ca model de videochat nu este atât de ușor pe cât ar putea părea. Mai ales, dacă ești la început de drum și nu beneficiezi de susținerea și consilierea necesară.

Rezultatele satisfăcătoare nu apar din prima zi.

Pentru a putea afirma că ai rezultate bune, poate necesita ceva timp. Ca orice angajat în orice alt domeniu, munca asiduă și fără rezultate palpabile poate duce la frustrare și oboseală. Nu este nimic greșit în asta. Așa funcționăm ca indivizi.

Dacă îți dorești rezultate mari, de multe ori poți să ai interacțiuni cu clienți nepoliticoși și insistenți. Chiar și așa, rezultatele nu sunt o certitudine. Pentru a putea avea rezultate bune trebuie să crești comportamentul comunității tale.

O posibilă soluție poate fi implementată. Stabilește niște reguli foarte clare și încearcă să faci numai lucrurile cu care te simți confortabilă. În caz contrar, vei fi foarte frustrată de felul în care vei fi tratată. De aici, până la clătinarea siguranței nu este decât un mic pas.

Neînțelegerile

Neînțelegerile pot fi o adevărată provocare pentru siguranță. În acest aspect, siguranța poate fi atacată doar de atitudine ta. Îți explicăm imediat și în ce fel.

Nu uita că, în videochat, tu ești cea care deține controlul. Clienții te pot amenința în diferite forme. Fie te amenință cu răfuiala fizică și îți zic că pleacă definitiv.

Un client pierdut nu este un motiv de îngrijorare.

Nu zicem acuma că asta trebuie să devină o regulă de confort. Poți ajunge cu ușurință în zona în care vei zice să aceștia sunt datori. Tratează cu profesionalism clienții prin prisma regulilor pe care le-ai stabilit.

Nu mai reprezintă un impediment să aduci la cunoștința publicului regulile tale. O scurtă descriere a profilului tău poate încorpora aceste reguli. În acest fel, anunți din start clienții despre ce se pot aștepta. Îți reduci considerabil în acest fel riscul pentru neînțelegeri.

Motivația

Meseria de model videochat online poate fi distractivă la început. Cu toate acestea, poți ajunge în câteva săptămâni la situația în care urăști tot ce înseamnă videochat. Nu este tocmai plăcut pe termen lung.

Poți încerca să te ocupi de îngrijirea ta sub toate aspectele. De la ședințe de makeup și relaxare, până la cursuri specializate de psihologie. Acestea vor fi un catalizator pentru motivația ta.

Motivația este importantă pentru carieră.

Motivația în videochat reprezintă un motor important pentru carieră. În lipsa acesteia vei deveni delăsătoare și nu vei dori să faci performanță în domeniu. Lipsa veniturilor, asociată lipsei de motivație va pune în pericol siguranța fizică și financiară.

Lipsa de respect

Lipsa de respect este un alt aspect important pentru siguranță. Această lipsă de respect poate veni din mai multe direcții și se poate manifesta în moduri diferite.

În prima fază, lipsa de respect poate veni de la prieteni, familie și cunoscuți. Această meserie încă este una stigmatizată social. Nu toate modelele se bucură de susținerea familiei sau prietenilor.

Lipsa de respect conduce în mod direct la siguranța integrării sociale. Individul trebuie să simtă că este membru integral al unei comunități și se bucură de sprijinul acestei comunități.

Și uite cum ajungem de la lipsa de respect la atașament.

Siguranța are nevoie de atașament

Atașamentul este important. Datorită atașamentului, individul se poate asigura că este în siguranță. Siguranța relațiilor interpersonale nu este un moft.

Atașamentul este vital.

Un model videochat, indiferent dacă se prezintă erotic sau non nud, nu este un robot care lucrează. Este un ecosistem care crește și se dezvoltă. Iar atașamentul este aerul acestui ecosistem.

Fără atașament nu putem cunoaște ce înseamnă dezvoltare și siguranță. Ai nevoi de atașament. A găsi un partener de viață sau un prieten(ă) care te înțelege și cu care poți vorbi sincer poate fi extrem de mulțumitor.

Siguranța și profitorii

Profitorii sunt cei care îți pun în pericol siguranța fără să-și pună măcar întrebări în acest sens. Pentru ei contează doar să obțină ce își doresc.

Dacă ei deja o experiență oarecare, este foarte posibil să fi dezvoltat un mecanism prin care tratezi această categorie de clienți într-un anumit fel. Însă, dacă ești la început, naivitatea cu care poți trata acești clienți poate fi un adevărat cutremur pentru siguranța ta.

Dezvoltă-ți o regulă pentru a trata profitorii.

Profitorii sunt o categorie specială de clienți, dar nu este exclus să dai peste ei și în alte interacțiuni. Profitorii sunt o categorie de oameni care nu prea se gândesc la alții. Trebuie să ai grijă și atunci când vei căuta și anunțuri cu angajări videochat.

La interviul de angajare nu ezita să pui cât mai multe întrebări. Acestea te vor ajuta să alegi un studio videochat profesional și cu experiență. Vremurile când interviurile de angajarea aveau loc într-o bucătărie de apartament au trecut de mult.

Banii nu sunt o garanție

Cu toții ne dorim un venit bun care să ne dea siguranță și independență financiară. Dar banii nu întotdeauna sunt o garanție. Ei trebuie să fie un obiectiv important, dar nu cel mai important.

Scopul nu scuză întotdeauna mijloacele.

În videochat nu facem politică să zicem că “scopul scuză mijloacele”. Pentru ca banii să nu fie preocuparea ta cea mai mare care îți poate afecta siguranța, poți întreprinde câteva măsuri.

În articolul despre social media, Facebook și Instagram am discutat despre cum poți folosi aceste canale de marketing pentru a obține mai multe surse pasive de venit. În acest fel, banii devin o garanție fără să-ți bați prea mult capul de ei.

Poți luat în considerare un website videochat pentru a nu depinde de comisioanele platformelor. Un asemenea proiect de dezvoltare web ar putea fi o opțiune interesantă pentru cariera ta.

Concluzii

După cum am văzut, siguranța ta este importantă și se întinde pe diferite filiere ele vieții de zi cu zi. Dacă am putea trage linii clare între aceste aspecte, acest articol ar fi o pierdere de timp.

Gândește mișcările pe termen lung.

Orice ai face pentru cariera de model videochat gândește-ți mișcările pe termen lung. Chiar dacă sunt mai tentante rezultatele rapide, cele pe termen lung îți pot aduce mai multe beneficii.

Ai grijă de tine și de siguranța ta pentru a te putea bucura din plin de beneficiile oferite de videochat. Dacă ai unele întrebări sau nelămuriri, sau dacă îți dorești un mediu plăcut de lucru și o carieră în videochat, datele noastre de contact îți stau la dispoziție.

Ce este lăsat de azi pe mâine așa rămâne, iar fiecare este arhitectul propriei fericiri!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top