skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Somn, 6 Aspecte Care Merită Să Fie Cunoscute De Orice Model Videochat
Articole Recomandate Angajări

Somn, 6 aspecte care merită să fie cunoscute de orice model videochat. Un somn bun e reîncărcarea supremă de care ai nevoie pentru imaginea dorită de tine.

Și nu doar că somnolența de a doua zi este o problemă. În timp, privarea de somn poate crește riscul de boli de inimă. Există chiar riscul unui accident vascular cerebral, a unui nivel ridicat de colesterol și diabet.

Prioritizarea somnului bun este o componentă crucială a sănătății generale. Așadar, să ne cufundăm în ceea ce te-ar putea împiedica să ai o noapte bună de somn.

În acest articol de pe blog vom prezenta și măsurile adecvate de urmat pentru a remedia problema.

Ce te împiedică să ai un somn bun

Poate că îți aloci timpul necesar pentru a atinge cele șapte-nouă ore de somn recomandate. S-ar putea să faci niște greșeli cruciale care te împiedică în drumul spre un somn bun. Iată câteva dintre cei mai de seamă “infractori” care s-ar putea face vinovați:

1. Folosirea telefonului chiar înainte de culcare

Dacă ideea ta de a adormi este să petreci timp pe Instagram, este posibil vrei să îți regândești strategia. Toate electronicele, inclusiv telefonul, televizorul și laptop-ul, emit o lumină albastră.

Expunerea la această undă scurtă suprimă producția de melatonină, un hormon ce te ajută să adormi. Toată lumina artificială suprimă într-o oarecare măsură producția de melatonină.

Poate fi deosebit de dăunătoare dacă ești expusă la ea mai mult de două ore simultan.

Cu toate acestea, nu este doar lumina albastră cea care poate cauza probleme. Modul în care utilizezi tehnologia contează și el.

Timpul petrecut pe social media cu 30 de minute înainte de culcare poate afecta negativ somnul. Deci, deconectează-te complet, pentru o noapte mai bună.

2. Somnul din timpul zilei

Puținele minute de somn de peste zi sunt tentante. Mai ales atunci când nu ai parte de suficient somn de calitate în fiecare noapte. Un pui de somn îți poate oferi o mulțumire imediată. Efectele negative pe termen lung nu merită.

Un studiu a descoperit că somnul de zi nu numai că reduce durata și calitatea somnului nocturn. Poate duce și la o somnolență crescută în timpul zilei și oboseală generală.

Desigur, asta nu înseamnă că nu poți avea niciodată un pui de somn. Dacă decizi că ai nevoie de o pauză la amiază, să fie scurtă.

Cercetările arată că doar 10 minute pot îmbunătăți vigilența și productivitatea.

3. Diversele activități în pat pot dăuna unui somn odihnitor

Poate fi extrem de tentant să apuci laptop-ul și să lucrezi din pat. Experții din cadrul diviziei de Medicină a somnului de la Harvard Medical School nu îl recomandă.

Din acest motiv, la acest studio videochat București nu ești nevoită să lucrezi de acasă. Îți punem la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a bucura orice client în fața unui webcam.

Nu uita să intri pe secțiunea de angajări videochat. Poți să vezi și ce servicii îți oferim, aflând mai multe informații despre noi. Nu ezita nicio secundă să intri în contact cu noi. Viața ta poate lua o turnură neașteptată!

Limitarea patului la activitățile de culcare poate stimula asocierea dintre dormitor și somn.

4. A sta întinsă în pat când nu poți adormi

Poate părea contraintuitiv să te ridici din pat când încerci să adormi. Experții recomandă de fapt să o faci dacă nu poți adormi.

Dacă stai în pat timp de 20 de minute și ești încă trează, părăsește dormitorul. Implică-te într-o activitate relaxantă. De exemplu, ascultă muzică sau citește o carte.

Atenție însă la iluminat! Dacă decizi să citești, asigură-te că luminile sunt calde și slabe. Dacă sunt prea puternice pot funcționa împotriva ta și te pot trezi în loc să te adoarmă.

Este, de asemenea, recomandat să eviți activitățile care să îți perturbe somnul. De exemplu, să vizionezi o emisiune fashion la televizor sau să stai pe rețelele de socializare.

După ce simți că pleoapele încep să se îngreuneze, întoarce-te în pat și încearcă din nou.

5. Consumul de cafeină și alcool

Dacă ai probleme să dormi bine se recomandă limitarea atât a cafeinei, cât și a alcoolului.

Cafeina este un stimulent care te ajută să te trezești. Poate fi benefică dimineața, dar perturbă semnificativ somnul nocturn. Mai ales dacă nu ești atentă la temporizarea consumului.

Acea ceașcă de cafea de după-amiază poate fi tentantă. Cel mai bine este să o consumi cu cel puțin șase ore înainte de a fi gata de culcare. Reține că, deși cafeaua este un contribuitor major al cafeinei, nu este singura sursă.

Ceaiul, ciocolata sau sucurile conțin cantități care pot interfera cu un somn bun.

Alcoolul este clasificat ca depresiv. Deși te poate ajuta să adormi inițial, inhibă somnul după câteva ore în sistemul tău. Te poate trezi în mijlocul nopții, scăzându-ți calitatea somnului.

Dacă alegi să consumi alcool, rămâi la una sau două băuturi pe zi. Evită-le complet cu trei ore înainte de la culcare.

6. Consumul excesiv de alimente înainte de somn

Sigur ai auzit sfaturile potrivit cărora este mai bine să eviți gustările de noapte de dragul siluetei tale. Beneficiile depășesc cu mult acest mic sfat.

Cercetătorii unui studiu urmăreau modul în care consumul târziu ar putea contribui la creșterea în greutate. Aceștia au descoperit ceva interesant în ceea ce privește somnul.

Participanții care au mâncat după ora 20:00 nu dormeau atât timp cât cei care mâncau mai devreme. Unele alimente pot provoca indigestie și disconfort care te trezesc în miez de noapte, afectând calitatea somnului.

Acest lucru este valabil și pentru lichide. Dacă trebuie să te ridici în toiul nopții pentru a merge la toaletă e mai greu să adormi din nou. Trezirea în miezul nopții pentru câteva minute te poate face să te simți adormită a doua zi.

Cum să ai parte de un somn mai bun

Ai eliminat toate obiceiurile care îți afectează somnul. Există câteva lucruri pe care le poți face pe parcursul zilei pentru a dormi bine noaptea. Majoritatea acestor remedii sunt mici modificări ale stilului de viață.

Pot aduce rezultate considerabile fără să coste o avere.

Ieși afară în timpul zilei

Poate că nu îți dai seama, dar lumina joacă un rol imens în cât de bine dormi. Corpul tău funcționează pe un ciclu biologic de 24 de ore numit ritmul circadian.

Fără să detaliem prea mult, “ceasul” tău circadian folosește lumina naturală. Îți spune când este timpul să te trezești și când ar trebui să te bagi în pat.

Studiile arată că timpul, intensitatea, durata și lungimea de undă a luminii pot afecta ritmul circadian. Atât pozitiv, cât și negativ.

Când nu te expui la lumina soarelui în timpul zilei îți perturbi ceasul intern. Poate îngreuna adormirea naturală. Lipsa luminii solare sau a mediilor de lumină poate afecta starea de spirit și atitudinea în cadrul unui videochat.

Cum să profiți de puterea luminii pentru a induce somnul? Deschide jaluzelele imediat ce te trezești și asigură-te că vei petrece timp în fiecare zi afară la lumină.

Lumina soarelui păstrează ritmul circadian, funcționând pe un ciclu sănătos.

Apelează la un ajutor natural

Există mai multe ajutoare naturale pentru somn. Iată care sunt cele mai bine cercetate pe care le poți încerca:

  • magneziul: este un mineral esențial care joacă un rol în reglarea sistemului nervos. Ajută la inducerea unui sentiment de calm. Există multe forme de magneziu, pariul cel mai bun este glicinatului de magneziu. Este mai biodisponibil și are mai puține efecte secundare;
  • GABA și L-teanina: o combinație de GABA (un neurotransmițător) și L-teanină (un aminoacid) ajută. Poate crește calitatea și durata somnului;
  • melatonina: este probabil cel mai cunoscut și bine studiat ajutor pentru somn. Este un hormon strâns legat de capacitatea ta de a adormi. Suplimentul poate sprijini calitatea somnului. Există și unele efecte secundare potențiale ale administrării melatoninei în mod regulat. De exemplu, somnolența în timpul zilei, amețeli și dureri de cap. Cel mai bine este să nu te bazezi pe melatonină, pe termen lung.
  • rădăcină de valeriană: este un extract care a fost folosit ca ajutor pentru somn în Europa de zeci de ani. Conform unui studiu, poate promova calitatea somnului și timpul necesar pentru a adormi. Toate acestea, fără efecte secundare cunoscute. Nu sunt suficiente cercetări pentru a determina o utilizare zilnică standard.

Pune-ți corpul în mișcare pentru un somn odihnitor

Probabil că nu este o știre faptul că mișcarea e bună pentru tine. În afară de beneficiile cardiovasculare și de pierdere în greutate, exercițiile fizice ajută, îmbunătățind somnul.

Activități regulate de exerciții aerobice, mersul pe jos sau pe bicicletă au îmbunătățit calitatea somnului. De asemenea, s-a redus și timpul necesar pentru a adormi la adulții cu insomnie.

Participanții la studiu au raportat că s-au simțit mai odihniți dimineața. Acest aspect se traduce printr-o calitate îmbunătățită a vieții.

Dacă trebuie să alegi între a dormi suficient sau a face exerciții fizice, somnul câștigă. Cu toate acestea, încearcă să programezi cel puțin o jumătate de oră de mișcare, în fiecare zi.

Puncte bonus dacă poți face exercițiile în lumina soarelui.

Încearcă meditația și respirația profundă

Exercițiile fizice sunt un calmant natural. Dar ce faci atunci când ai probleme cu somnul din cauza stresului? Tehnicile de relaxare țintită, cum ar fi meditația și respirația profundă, nu sunt orientative, sunt necesare.

Scopul este să intri într-o stare relaxată înainte de a pune capul pe pernă.

Dacă în general ești tensionată sau stresată acest lucru poate părea imposibil. Beneficiile de relaxare ale meditației și respirației profunde sunt mai mult decât anecdotice.

Meditația ajută la reglarea funcțiilor creierului și a proceselor fiziologice implicate în somn. Poate duce la un beauty sleep profund, necesar după o zi de video chat.

Combinată cu alte schimbări pozitive ale stilului de viață, respirația lentă, profundă, te poate ajuta. Adormi mai repede și îți ușurează întoarcerea la somn dacă te trezești în miez de noapte.

Respirațiile profunde activează sistemul nervos parasimpatic, ceea ce încetinește ritmul cardiac. De asemenea, îți și relaxează mușchii.

Dacă ești nouă în meditație și respirație profundă, începe cu pași mici. Găsește un loc liniștit în care să te poți așeza sau culca și repetă timp de cinci minute. În fiecare săptămână adaugă încă un minut la timpul tău.

Poți ajunge liniștit la 30 de minute într-o singură ședință.

Blochează lumina albastră

Încearcă să lași telefonul mobil în afara dormitorului. Pune-l la încărcat în bucătărie sau oriunde nu este la îndemâna ta. Dacă te bazezi pe telefon pentru a te trezi dimineața folosește în schimb un ceas deșteptător tradițional.

Dacă nu poți evita complet electronicele înainte de culcare, ia măsuri. Încearcă să reduci expunerea la lumina albastră.

Majoritatea telefoanelor și laptop-urilor au un mod de noapte ce “încălzește” tonurile de culoare ale ecranului. Astfel, se reduce lumina albastră. De asemenea, poți reduce luminozitatea ecranului.

Pe măsură ce intensitatea luminii scade, suprimarea melatoninei încetinește.

Poți opta să porți o pereche de ochelari care blochează lumina albastră. Filtrează lumina și au avantajul suplimentar de a reduce oboseala ochilor. Mai ales atunci când te uiți într-un ecran prea mult timp.

Apelează la o baie caldă sau un duș înainte de somn

O baie caldă este un alt mod de a calma corpul și mintea înainte de a ajunge în pat. Apa caldă relaxează mușchii și te ajută să elimini tensiunea.

Apa caldă stimulează sistemul de termoreglare al organismului. Sistemul controlează temperatura internă în corp. Cu aproximativ o oră și jumătate înainte de a adormi, corpul își scade în mod natural temperatura.

O baie sau un duș cald pot ajuta la pornirea acelui proces natural și nici nu necesită mult timp. Conform cercetărilor, 10 minute de baie caldă cu aproximativ o oră sau două înainte de culcare sunt suficiente.

Poți folosi baia ca un moment pentru a medita și exersa respirația profundă.

Îmbunătățește lenjeria de pat

Poate părea evident, dar o cheie pentru a dormi bine este să te asiguri că ești confortabilă. Iar când vine vorba de patul tău, sunt multe elemente implicate.

Ia în considerare salteaua, pernele și cearșafurile. Toate joacă un rol în nivelul tău de confort, mai ales dacă ai dureri de spate, gât sau umăr.

Confortul suprafeței de dormit este direct legat de problemele de calitate a somnului.

Desigur, care saltele și perne sunt “cele mai bune” este o chestiune extrem de subiectivă. Cheia este găsirea unui echilibru ideal între confort și suport.

Poate exista un șoc inițial atunci când cumperi o saltea de înaltă calitate. Cu toate acestea, investiția în somn merită. Pentru un model videochat non nud problemele legate de bani nu există. În acest job de viitor sursele de venit sunt sigure și constante.

Majoritatea saltelelor vin cu o garanție de 10 ani.

Reține că este nevoie de ceva timp pentru a te adapta la un pat nou. Experții recomandă o perioadă de ajustare de aproximativ 28 de zile. Ar trebui să observi o diferență a calității somnului și a nivelului durerii.

Reglează temperatura camerei

Salteaua și pernele potrivite sunt o parte vitală pentru confortul tău, la fel ca mediul ideal de somn. Temperatura camerei tale face parte din asta.

Temperatura camerei e unul dintre cei mai importanți factori care îți afectează somnul.

Când este timpul de culcare, corpul tău răspunde eliberând căldură prin piele pentru a scădea temperatura. Dacă în cameră este prea cald și umezeală, se poate împiedica eliberarea surplusului.

Se recomandă păstrarea temperaturii dormitorului între 15 și 19 grade Celsius. Poate ajuta la inițierea somnului și la îmbunătățirea calității acestuia.

Utilizează un termostat pentru a controla temperatura camerei. Poți răcori mediul de somn în sezonul cald dormind cu ventilatorul pornit.

Respectă același program de somn

Să ai o rutină obișnuită este cu adevărat important, mai ales când vine vorba de somn. Mersul la culcare și trezirea la aceeași oră, în fiecare zi, ajută la setarea ceasului intern al corpului. Astfel, devine programat să aștepți somnul în anumite momente.

Când ceasul corpului este setat, te obosești în același moment în fiecare seară și adormi mai ușor.

Decide ora de trezire și ora de culcare și urmează acea rutină. Poate fi mai ușor să respecți programul de somn în timpul săptămânii. Pentru weekend încearcă ce poți mai bine.

Concluzie

Lipsa somnului poate fi extrem de frustrantă. Cu toate acestea, nu ești condamnată să dormi prost pentru totdeauna. Este posibil să nu observi îmbunătățiri peste noapte. Dar cu consecvență ar trebui să fii pe drumul cel bun pentru un somn odihnitor.

Niciunul dintre aceste sfaturi nu funcționează? Cel mai bine este să contactezi cu un furnizor de servicii medicale sau un specialist. Aceștia pot exclude tulburările de somn și îți pot face recomandări specifice.

Dacă ești gravidă, alăptezi sau urmezi alte tratamente medicamentoase, consultă un medic. Este întotdeauna optim să consulți un furnizor de servicii medicale. Mai ales atunci când vrei să vezi ce suplimente sunt potrivite pentru tine.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top