skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Supliment Colagen, Ce Nu Trebuie Să îi Lipsească Unui Model Videochat
Articole Recomandate Angajări

Supliment colagen, ce nu trebuie să îi lipsească unui model videochat. Timpul de muncă în acest studio videochat București permite cele mai bune soluții.

Colagenul a fost folosit de mult timp în creme și seruri topice. Modalitatea mai benefică de a susține nivelul natural de colagen al pielii este de fapt prin supliment. Un model video chat ar trebui să știe aceste informații, esențiale în videochat.

Este una dintre cele mai naturale metode pentru imaginea sănătoasă, din interior, în fața unui webcam. Este și foarte ușor de încorporat în rutina ta. În acest articol de pe blog îți vom oferi toate datele de care ai nevoie într-un studio videochat.

Ce este un supliment de colagen?

Colagenul este o familie de proteine, fiind cele mai abundente proteine din regnul animal. Există cel puțin 16 tipuri diferite. Fiecare ajută la alcătuirea structurii pielii, oaselor, cartilajului și mușchilor noștri.

Colagenul este creat de corpul nostru, pe tot parcursul vieții. Scopul este de a ajuta țesuturile să fie mai elastice și să reziste la întindere. De asemenea, păstrează pielea tânără și suplă. Este exact de ceea ce ai nevoie într-un videochat online.

Cu toate acestea, scade odată cu vârsta. Nivelurile tale naturale pot fi epuizate de factori de mediu. De exemplu, daune solare sau diete cu un conținut ridicat de zahăr.

Dacă vrei să ai un bronz perfect, fără a periclita producția de colagen, există variante sigure. Poți folosi diverse produse autobronzante. Alături de o ținută fashion, videochat non nud va fi ca o joacă pentru tine.

Un supliment de colagen este defalcat în formule digerabile. Este adesea denumit colagen hidrolizat, hidrolizat de colagen, peptide de colagen sau gelatină. Iată o prezentare a ceea ce înseamnă acești termeni:

Ce este colagenul hidrolizat?

Această versiune se numește colagen hidrolizat (cunoscut și sub denumirea de hidrolizat de colagen). Este creat printr-un proces numit hidroliză, în care moleculele de apă rup legăturile chimice.

Colagenul este o proteină complexă formată din trei lanțuri de aminoacizi. Colagenul hidrolizat este un colagen împărțit în lanțuri proteice mici, numite peptide de colagen. Acestea sunt formate din câțiva aminoacizi.

Tehnic, acest lucru înseamnă că un supliment de colagen este hidrolizat. Cu toate acestea, sunt doar defalcate în grade diferite. Când colagenul este complet hidrolizat, este ușor de utilizat. Se dizolvă în lichide, chiar și în apă.

De asemenea, este fără gust și miros, motiv pentru care e foarte convenabil.

De ce ar trebui să alegi acest supliment colagen în detrimentul gelatinei

Când colagenul nu a fost defalcat până la capăt, este parțial hidrolizat și numit în mod obișnuit gelatină. O poți găsi ca supliment, dar nu este la fel de frecventă.

Suplimentele cu gelatină conțin peptide mai mari și nu se dizolvă la fel de ușor în lichide. Gelatina e adesea folosită ca îngroșător, deoarece gelifică atunci când e amestecată cu lichide.

Nefiind complet descompusă, gelatina poate provoca probleme în stomac și balonare.

Avantajele suplimentelor de colagen hidrolizat

  • pielea și părul: studiile au arătat că administrarea de peptide de colagen va susține elasticitatea pielii. Nivelul de hidratare crește, promovând o textură tinerească. Suplimente de colagen oferă, de asemenea, mulți dintre aminoacizii și nutrienții necesari părului;
  • intestine: colagenul te poate ajuta să îți sprijini sănătatea intestinului. Colagenul ajută la repararea și creșterea țesutului muscular. Servește ca o sursă excelentă de nutrienți. Susține împărțirea rapidă a celulor din interiorul intestinului;
  • articulații: colagenul gestionează durerile articulare cronice. Colagenul se găsește în toate ligamentele. Suplimentele furnizează aminoacizi esențiali pentru a sprijini nivelurile naturale din tot corpul;
  • mușchi: un supliment colagen hidrolizat susține forța musculară și compoziția corpului. Colagenul poate sprijini și mușchiul slăbit, ajutând la îmbunătățirea compoziției corpului. Chiar mai bine decât alte proteine. Cercetările au arătat că suplimentele de colagen pot sprijini mai bine mușchiul.

Ce sunt peptidele de colagen?

Adesea, un supliment de colagen are “peptide de colagen” pe etichetă. Termenul de peptide se referă la lanțuri scurte de aminoacizi. Principalii aminoacizi din colagen sunt glicina, prolina, hidroxiprolina și arginina.

Toate acestea ajută corpul să rămână într-o stare bună de sănătate. Oferă “materialele de construcție” pentru păr, piele sau mușchi.

Colagenul este transformat în peptide de colagen prin procesul de hidroliză. Pentru ca organismul să profite de beneficiile colagenului trebuie defalcat în aceste lanțuri de aminoacizi.

Astfel, îl putem absorbi prin tractul nostru digestiv și în fluxul sanguin.

Diferitele soiuri de peptide de colagen și de ce contează

Există multe tipuri de colagen. Fiecare are un profil unic de aminoacizi și servește diferite părți ale corpului. De exemplu, există tipuri specifice de colagen responsabile de formarea pielii și a cartilajului.

Aproximativ 80-90% din colagen aparține tipului I, II și III. Fiecare are o compoziție de aminoacizi diferită, servind diferite funcții în organism.

Tipul I este important pentru formarea de oase, dinți și piele și este predominant în țesut și tendoane. Tipul II este cunoscut mai ales pentru rolul său de suport structural în cartilaj. Tipul III se găsește în piele, mușchi și vase de sânge.

Este important de reținut că există doi termeni folosiți pentru clasificare. În primul rând, colagenul endogen este colagenul natural, sau cel sintetizat de organism.

În al doilea rând, colagenul exogen este sintetic și provine dintr-o sursă externă, cum ar fi o pulbere. Un supliment de colagen este realizat din colagen exogen. Epuizarea endogenă a colagenului este legată de o scădere a stării de sănătate.

Beneficiile peptidelor de colagen

  • pielea și părul: suplimentele de peptide de colagen s-au dovedit că susțin elasticitatea pielii. De asemenea, ajută și la hidratarea generală. Colagenul joacă un rol în formarea unui grup de celule care permit creșterea celulelor noi. În același timp, ajută la înlocuirea celulelor moarte ale pielii. Colagenul susține creșterea accelerată a părului și vindecarea rănilor;
  • intestine: pe lângă piele, intestinul primește multă atenție atunci când vine vorba de colagen. Există unele dovezi că aminoacizii din colagen, în special glicina, ajută la gestionarea inflamației. De asemenea, sunt utile și  pentru cei cu afecțiuni digestive;
  • articulații și oase: colagenul poate gestiona simptomele dureroase la cei cu afecțiuni articulare. Mecanismul biologic exact în care se susține durerea articulară rămâne neclar. Oamenii de știință consideră că nu crește cu adevărat aportul endogen de colagen. Mai degrabă promovează procesele inflamatorii normale, gestionând simptomele generale.

Care sunt beneficiile unui supliment de colagen pentru piele

Din ce în ce mai des, cercetările arată că suplimentele de colagen sprijină pielea în câteva moduri cheie.

1. Promovează producția naturală de colagen și elastină a pielii

Cele două straturi principale care alcătuiesc pielea sunt epiderma și derma. Derma conține fibroblaste, care sunt celulele ce produc elastină și colagen.

Pentru ca pielea să funcționeze normal și să fie tânără, trebuie menținută structura stratului dermic. Pe măsură ce îmbătrânim, structura suferă, deoarece fibroblastele produc mai puțin colagen. Apar semne vizibile de îmbătrânire, care sunt, de obicei, mai proeminente pe față.

Pe măsură ce producția încetinește, un supliment de colagen ajută la susținerea producției naturale. Poate gestiona ridurile pielii, oferind unul din ingredientele sale de bază.

Cercetările arată că aceste peptide de colagen sunt capabile să susțină elasticitatea pielii. Nu trebuie uitată nici densitatea cutanată. S-au dovedit că peptidele de colagen hidrolizate ajută la promovarea producției naturale.

Cercetările demonstrează că aceste peptide de colagen hidrolizate sunt absorbite mai ușor. Atât de fluxul sanguin, cât și de corp, decât moleculele normale de colagen. Fragmentele de colagen pot fi absorbite așa cum sunt și circulă prin tot corpul pentru a-și produce efectele.

2. Susține hidratarea pielii

Studii clinicile au fost efectuate pe suplimente de colagen și hidratarea pielii. Acestea arată că o utilizare regulată susține nivelul de hidratare a pielii tale.

3. Netezește aspectul liniilor fine

Probabil datorită unei combinații a factorilor de mai sus, colagenul poate susține elasticitatea pielii. Poate face ca liniile fine să fie mai reduse. S-a raportat un aspect semnificativ mai neted al ridurilor.

Cu o față mai netedă, un makeup spectaculos nu mai este o problemă pentru tine. Poți chiar să aplici la secțiunea de angajări videochat pentru a ne surprinde. Vei intra în contact cu partenerii noștri care îți vor oferi mai multe detalii despre noi.

Avantajele unui supliment de colagen pentru păr și unghii

Beneficiile asupra părului nu au fost la fel de studiate, ca până acum. Cu toate acestea, colagenul poate ajuta în sănătatea părului prin câteva moduri cheie:

1. Oferă ingrediente esențiale pentru păr

Părul este format în principal din cheratină și lipide structurale. Pentru ca organismul să construiască cheratina are nevoie de mai multe tipuri de aminoacizi. Cei mai mulți fac parte din peptidele de colagen.

De fapt, principalul aminoacid din cheratină este prolina, care se găsește și în peptidele de colagen. Teoria urmărește că, dacă ingerezi acești aminoacizi, te pot ajuta să sprijini nivelul natural al ingredientelor.

2. Poate ajuta la gestionarea stresului oxidativ

Stresul oxidativ este unul dintre principalii contribuitori la îmbătrânirea părului. Deteriorarea radicalilor liberi, și anume din poluarea aerului, poate contribui la pierderea părului.

Anumite suplimente de colagen pot acționa ca un antioxidant. De asemenea, ajută la neutralizarea radicalilor liberi de la stresul oxidativ.

3. Supliment de colagen pentru susținerea sănătății scalpului

Scalpul tău, de multe ori uităm, este pur și simplu pielea ta, doar cu mai mulți foliculi de păr. Astfel, ceea ce este benefic pentru pielea ta, este benefic pentru și pentru scalp.

Cercetările au arătat din nou că un scalp deteriorat duce la probleme pentru păr. De exemplu, subțierea acestuia și chiar pierderea lui. Suplimentele de colagen pot sprijini sănătatea pielii, în general.

De asemenea, sprijină sănătatea scalpului.

4. Sprijină sănătatea unghiilor, reducând fragilitatea acestora

Conform aceleiași linii de sănătate a pielii și părului, un studiu a descoperit și alte beneficii. Când pacienții au luat colagen zilnic, timp de 24 de săptămâni, acesta a contribuit la sănătatea unghiilor.

Rate mai bune de creștere, rupere redusă și aspect îmbunătățit.

Beneficiile unui supliment de colagen pentru întregul corp

Ajută la creșterea sănătoasă a părului, a pielii și a unghiilor. Colagenul sprijină sănătatea oaselor, stabilizând microbiomul, ceea ce duce la un intestin sănătos.

1. Susține sănătatea intestinelor și digestiei

Suplimentele de colagen au devenit atât de răspândite datorită beneficiilor asupra sănătății intestinale. Unul dintre principalii aminoacizi din colagen, L-glutamatul, susține intestinul. Se realizează aceasta prin neutralizarea stresului oxidativ.

Cercetările arată că suplimentele de colagen îi pot ajuta pe cei cu afecțiuni digestive.

2. Gestionează sănătatea articulațiilor

Colagenul se găsește în țesutul conjunctiv din tot corpul, nu doar în piele. Se observă o piele mai strălucitoare, unghii mai puternice și păr mai luminos. Adesea se experimentează și mai puțină durere articulară.

Un studiu recent a fost realizat pe sportivii care au suferit anterior leziuni articulare. Aceștia au luat în mod regulat colagen. Ca urmare a acestui fapt, sănătatea generală a articulațiilor a fost mult îmbunătățită.

Există două tipuri de supliment de colagen: marine și bovine

Pentru cele mai multe beneficii pentru sănătate, caută un supliment de colagen din bovine hrănite cu iarbă. Acesta conține colagen de tip I și III. Sunt tipurile de colagen cele mai vitale în promovarea sănătății generale.

Dacă aceasta nu este o opțiune pentru tine, cele marine conțin tipul I și II, dar nu esențialul tip III. Atât tipul I, cât și cel de tip III se găsesc în mai multe părți ale corpului. De exemplu, în piele, articulații, oase și intestin.

În schimb, tipul II se găsește în principal în cartilaj.

1. Bovine hrănite cu iarbă

Colagenul bovin este prezent în țesutul conjunctiv, oasele, cartilajul și pielea vacilor. Colagenul de la vaci se pare că e similar cu colagenul pe care îl avem în propriile noastre corpuri.

De asemenea, trebuie să iei în considerare modul în care vacile au fost crescute și cu ce au fost hrănite. Atât pentru sănătatea ta, cât și pentru sănătatea mediului.

Caută întotdeauna un supliment de colagen bovin de la o companie consacrată. Vezi care sunt cele ce furnizează produsul de la vaci crescute bio, hrănite cu iarbă sau pe pășuni.

Folosește doar produsele care au fost testate pentru siguranță și eficacitate.

2. Marine

O mare parte din colagenul marin vândut astăzi provine din pește precum codul. În special în pielea și solzii acestor pești. Recomandăm să căuți surse curate, sălbatice, de la o companie care are teste nutritive și de calitate.

Alte ingrediente de căutat ca supliment de colagen

Unele suplimente de colagen au ingrediente suplimentare. Iată de ce se adaugă câteva în pulberea de colagen:

Vitamina C

Vitamina C joacă un rol major în formarea colagenului în organism. Este o moleculă vitală pentru sănătatea pielii. E inclusă în suplimente de colagen. Oferă producției naturale de colagen a organismului tău un sprijin suplimentar.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o altă moleculă care se găsește în piele. Funcționează pentru a o menține plină și bine hidratată. Din păcate, la fel ca în cazul colagenului, producția sa scade odată cu înaintarea în vârstă.

Formele digerabile de acid hialuronic susțin hidratarea pielii.

Biotina

Biotina este o formă de vitamina B, vitamina B7, în special. Cercetările arată că dacă ai un nivel scăzut de biotină, se poate duce de fapt la pierderea părului.

Biotina este gândită să sprijine creșterea sănătoasă a părului. Este implicată în producerea de cheratină, componenta principală a părului.

Într-un studiu mic, femeile cu păr subțire au raportat o îmbunătățire semnificativă.

Utilizarea topică a unui supliment de colagen

Versiunile topice de colagen pot fi, de asemenea, eficiente. Cu toate acestea, sunt doar o soluție pe termen scurt. Cel mai probabil, nu pătrund suficient de bine pentru a accesa straturile mai profunde ale pielii.

Formele orale, în schimb, sunt concepute pentru a crește producția naturală de colagen a organismului. Astfel, poate fortifica și construi colagen în stratul dermic.

Suplimentarea orală ajută la eliberarea unor aminoacizi specifici. Aceștia sunt considerați blocuri de sinteză ai colagenului. Aceasta nu se poate realiza decât prin suplimentarea orală.

Preparatele topice ajută ca o soluție rapidă. Suplimentele alimentare orale ajută la susținerea structurii pielii, din interior.

Acestea susțin producția naturală de colagen a organismului. Sunt absorbite prin fluxul sanguin, oferind mai multe beneficii, fiind o soluție pe termen lung.

Concluzie

Adăugarea unui supliment de colagen în dieta ta poate oferi o serie de beneficii. Se răsfrâng asupra pielii, părului, unghiilor, intestinului, articulațiilor, oaselor și mușchilor.

Colagenul bovin hrănit cu iarbă conține tipurile esențiale I și III, având cele mai complete beneficii. Suplimentele de colagen includ și alte substanțe active. Acestea sprijină sănătatea părului și a pielii, cum ar fi vitamina C și biotina, sporind avantajele.

Dacă ești gravidă, alăptezi sau iei alte medicamente, consultă medicul înainte de a începe o rutină. Este întotdeauna optim să intri în contact cu un furnizor de servicii medicale.

Mai ales atunci când vrei să vezi ce suplimente sunt potrivite pentru tine.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top