skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Videochat, Un Job în Domeniu Nu Este Potrivit Pentru Oricine
Articole Recomandate Angajări

Dacă vei căuta anunțurile cu angajări videochat, în majoritatea vei găsi multe avantaje. Cu adevărat acestea există, dar mai există și o jumătate goală a paharului care se evită de multe ori.

În articolul de astăzi nu dorim să te descurajăm. Am dori ca atunci când te decizi la un job în videochat să ai o părere completă despre acest domeniu provocator.

În fapt noi dorim ca decizia de a urma o astfel de carieră să fie responsabilă și asumată.

Din acest motiv în secțiunea noastră de blog vei găsi diverse informații. Încercăm să discutăm despre cele mai importante aspecte ale unei meserii în videochat. În acest articol vei regăsi câteva motive importante pentru care meseria în videochat ar putea să nu fie pentru tine.

Nu sunt doar motive subiective. Sunt greutăți pe care le întâlnește fiecare model de videochat. Nu contează dacă practici meseria individual sau în cadrul unui studio videochat. Dar, un studio profesional îți poate oferi consilierea necesară pentru ca motivația ta să nu dispară în ziua următoare.

Rămâi cu noi în acest articol și hai să facem împreună o incursiune în greutățile pe care le întâlnește un model. Dacă acest articol te va duce spre o decizie asumată și hotărâtă, înseamnă că misiunea noastră este îndeplinită cu succes.

Cariera în videochat

Oamenii adoră să vorbească despre beneficiile oferite de un job în videochat. Le place mai ales când noile modele se entuziasmează. Acestea practică videochatul și se înscriu prin link-ri de afiliere pentru a mări sursele de venit.

Da! Tuturor ne place să fim plătiți pe măsura muncii depuse.

A fi un model de top în videochat nu este o muncă ușoară. Dacă nu ai atitudinea și motivația necesară, s-ar putea dovedi a nu fi cea mai bună alegere pe care o poți face.

Asta nu înseamnă că vei ajunge să regreți că ai ales viața de model webcam. Ceea ce dorim să evidențiem, este faptul că această muncă nu este pentru toată lumea. Poate să nu fie sau nu este pentru tine, așa că poți vedea mai jos dacă vrei o carieră în domeniu.

Ce ajunge în online poate rămâne acolo mai mult timp

Fiecare spectacol pe care îl faci are potențialul de a circula în online pentru mai mult timp. În principal din cauza clienților. Aceștia pot înregistra prestația oferită și o pot încărca ulterior pe alte website-uri.

Desigur că există mai multe mecanisme de protecție. Inclusiv protejarea unui show prin drepturile de autor pentru conținut. Dar, cum mediul online este foarte voluminos, având sute de milioane de website-uri, este practic imposibil să faci un research pentru toate.

Dacă nu ești confortabilă cu această realitate, ar trebui să cauți probabil o sursă alternativă de venit.

Industria de videochat este puternic stigmatizată

Deși, nu este la fel de stigmatizată ca la începuturi, aceasta încă este “arătată cu degetul”. Oamenii ajung să blameze pe oricine le zice că face videochat sau că are o părere pozitivă despre acest domeniu.

Ei nici măcar nu încearcă să înțeleagă acest domeniu vast.

Datorită tradiției și religiei, oamenii din viața ta ar putea să nu înțeleagă sau chiar să nu vrea să înțeleagă ce faci. Pentru ei acestă meserie nici că poate fi practicată. Dacă pentru tine contează părerea celor din jur, ar fi bine să te gândești de două ori până a face alegerea pe care o simți mai potrivită.

Drumul spre succes ca model videochat este lung, greu și lent

În fapt, succesul în sine necesită un drum lung și anevoios pentru toate meseriile. Nu poți obține succesul peste noapte. Efortul susținut cu obiective bine stabilite te va duce spre performanță.

Pentru a atinge culmile succesului chiar trebuie să-ți dorești asta.

Succesul în industria videochat-ului necesită răbdare și hotărâre. Acesta nu este o soluție rapidă la problemele tale financiare de moment. Pentru a deveni cu adevărat un model de top ai nevoie să-ți dorești să te dezvolți personal. Toți oamenii de succes au ajuns pe această culme pentru că trăiau și făceau ceea ce le aducea în primul rând plăcere.

Taxe și contribuții

Acest motiv este valabil pentru cine a ales să profeseze independent. Un studio videochat București nu intră în această categorie, deoarece se oferă un contract legal. În acest caz, toată responsabilitatea taxelor și contribuțiilor intră în sarcina studioului.

Un studio videochat îți oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește veniturile.

Platformele de videochat online nu sunt angajatorii tăi și, prin urmare, nu percep taxe din venituri. În calitate de contractant independent, cel mai probabil vei ajunge să plătești propriile taxe în fiecare an.

Venitul nu este niciodată o garanție

Dacă cineva încearcă să-ți spună că este, minte. Veniturile depind în mod direct de admiratorii pe care îi ai. Aceștia vor contribui doar dacă doresc să o facă. Iar motivele pentru ai convinge depind doar de tine și de modul în care știi să te prezinți.

Când ești la început, lipsa veniturilor (pe care ți le-ai imaginat fabulos probabil) va crea ce mai mare frustrare. Poate fi chiar un punct cheie pentru cariera ta de model videochat. Multe modele renunță anume în aceste momente. Dacă mai ai și unele elemente de anxietate ai putea să crezi că însăși încercarea este greșită.

Nu vei simți întotdeauna că lucrezi

Poți fi în situația că depui eforturi considerabile fără a simți rezultate. Poți gândi un scenariu pentru un show, iar admiratorii să nu contribuie pe cât te aștepți.

Anume în aceste momente afli cât de auto-motivată ești cu adevărat.

În acest domeniu nu poți atinge plafonarea. Dacă ajungi într-un asemenea punct, fii pregătiră ca modelele ce vin cu elemente noi să te depășească. Dacă nu vei putea să reții admiratorii, ei vor merge spre alt model.

Nu întotdeauna este distractiv

Clienții sunt diferiți. Unii sunt mai ciudați, alții doresc doar să întrețină un dialog. Există și categoria care au venit într-o sesiune privată pentru un anumit fetiș.

Acesta depinde de modul în care ai completat profilul tău. Dacă nu ai completat bine, unii admiratori te vor invita într-o sesiune privată doar pentru că ai bifat (sau nu) o anumită căsuță.

Uneori nu vei obține indicii despre ce trebuie să faci. Ei vin pentru o fantezie ce trebuie satisfăcută, iar tu trebuie să o intuiești. Uneori această intuire poate să nu fie atât de distractivă pe cât ai crede.

Fii pregătită pentru prejudecăți

Acest aspect este valabil pentru modul în care funcționează societatea în general. Oamenii vor face presupuneri despre personalitatea ta pe baza muncii pe care o faci, chiar dacă nu spune nimic despre cine ești.

Nu poți păstra secrete și să menții o relație de viață reală în același timp.

Încercarea de a ține ascuns acest fapt te va obosi psihologic. Dacă nu ai în prezent pe cineva care te susține în alegerea de a deveni model videochat, găsirea unui partener nou se poate dovedi a fi mai provocatoare decât ai spera. Același lucru este valabil și pentru prieteni.

Dacă ai anxietate socială, viața de model videochat ar putea duce la singurătate. O soluție potrivită ar fi să-ți faci prieteni din aceeași industrie. În acest fel te poți bucura pe deplin de viața socială.

Unii oameni sunt înfiorători

În general clienții sunt plăcuți și distractivi. Există și categoria de clienți care sunt mai ciudați și înfiorători. Pentru ei ar trebui să ai “pielea groasă” sau abilitatea de a râde atunci când aceștia încearcă să-ți atragă atenția.

Desigur că ai opțiunea simplă de a bloca un utilizator. Partea negativă este că această opțiune te duce într-o zonă de confort în care dezvoltarea personală este doar un vis frumos. Va avea de suferit și suma de bani câștigată la sfârșitul programului.

Primește acești clienți ca o provocare pentru propria dezvoltare.

Dacă iei lucrurile prea în serios, meseria de model videochat poate deveni doar o altă muncă stresantă. Se știe de mult timp că stresul are efecte negative de durată și are implicații emoționale. Nu-l lăsa să se adune prea mult.

Cum am zis și la începutul articolului nu dorim să descurajăm pe nimeni. Dacă ai unele dubii în ceea ce privește această alegere cel mai bine este să-ți asculți instinctul.

Indiferent de câte argumente contra există, argumentele pro vor echilibra decizia. Balanța argumentelor este subiectivă și din acest motiv trebuie să ajungi la propria concluzie.

Noi suntem aici pentru a te ajuta să identifici factorii importați pentru o decizie responsabilă. O decizie despre viitorul tău pentru această industrie trebuie să fie 100% informată. Prin urmare, dacă ai nevoie de mai multe informații, formularul nostru de contact este la dispoziția ta.

În continuare vom discuta despre câteva metode prin care te poți relaxa. Dacă ai ajuns până aici și ești pe punctul de a lua o hotărâre vezi și ce metode de relaxare poți implementa.

Videochat și efectele muncii îndelungate

Când faci videochat depui o muncă enormă. Dacă ești la un studio se poate întâmpla să ai și un program. Cele mai multe studiouri îți permit flexibilitate programului, dar tot 8 ore de muncă sunt.

Fiecare model are nevoie de odihnă. Pauzele periodice sunt importante atât pentru echilibru personal, cât și pentru performanța în carieră.

Să fii obosită și stresată este un lucru serios pentru tine. Mai rău este, că efectele de a fi suprasolicitată sunt variate și vin la tine din diferite direcții. Munca în volum prea mare legată de un nivel crescut de anxietate duce către un risc mai mare de depresie și chiar boli de inimă.

Conștientizarea nevoilor tale, a ceea ce te stresează și a ceea ce poți face în acest sens sunt esențiale. În acest fel te asiguri că nu te prăbușești și nu cazi emoțional.

Ascultă-ți corpul și respectă ce îți spune

Simți dureri de mușchi? Ai crampe musculare? Simți o continuă durere de cap?

Toate acestea sunt semne că ar trebui să faci o pauză pentru a răspunde nevoilor corpului tău. Desigur, este tentant să ignori doar plângerile acestui vas de carne slab în care ești prinsă. Însă, această ignorare îți va afecta capacitatea de a face performanță. Corpul tău încearcă să te facă să faci altceva – este distras și dorește relaxare.

Poți atenua aceste probleme cu o alimentație regulată, dormind mult și programând pauze regulate pe parcursul zilei. Cu toate acestea, în viața de zi cu zi se întâmplă uneori pur și simplu să nu ai timp suficient. În acest caz, este bine să iei o pauză și să te dedici nevoilor corpului tău.

Ești propriul tău șef, așa că ți se permite în totalitate!

Mai bine să-ți iei o pauză de refacere decât să apari obosită în fața admiratorilor. În primul rând, va fi o dovadă a lipsei de profesionalism.

Stresul psihologic în videochat

Să nu uităm de efectele stresului psihologic. Aici se pot găsi unii dintre factorii de stres mai specifici locului de muncă. Totul – de la flirtul cu potențialii clienți, până la modul în care interacționezi cu ei se adaugă stresului tău. Acest stres îți mărește și mai mult oboseala mentală.

Pentru unii simplul act de socializare poate fi epuizant.

A face față tot timpul – fără ameliorare – poate duce la creșterea nivelului de anxietate, depresie acută și te poate lăsa să te simțiți într-adevăr înstrăină și singură. Acordă timp pentru nevoile tale psihologice la fel cum faci pentru nevoile fizice. Ar trebui să te simți liberă să iei o pauză sub toate aspectele.

Deci, ce poți face de fapt pentru a te relaxa?

Ei bine, depinde de cum te simți. Poate ești obosită fizic sau flămândă. În acest caz, poate dorești o mică pauză pentru o gustare. Încercă să eviți carbohidrații grei sau s-ar putea să te obosească mai tare.

Poți face de asemenea, unele întinderi, sau chiar să te deconectezi o oră pentru un pui de somn rapid. Te vei simți mult mai bine, mai dispusă și mai capabilă să faci performanță atunci când corpul tău este mulțumit.

Încearcă să faci o pauză de la videochat pentru stresul psihologic. Poți face ceva pentru a-ți ocupa mintea și a o distrage de la locul de muncă. Poți urmări un episod din show-ul preferat de pe Netflix – însă doar unul!

În funcție de preferințe, mai poți:

  • să practici un hobby;
  • să faci o baie relaxantă cu niște muzică bună;
  • să suni o prietenă pentru a-ți reaminti că nu ești singură;
  • să faci orice activitate care te relaxează.

În linii generale știi ce funcționează pentru tine. Noi suntem doar aici pentru a-ți spune că este bine să o faci! Luarea pauzelor periodice este o parte cheie de a fi și a rămâne productivă în timpul de muncă.

Acest lucru este valabil pentru orice slujbă, indiferent cât de mult ai putea iubi meseria respectivă. Să fii un model poate fi o modalitate excelentă de a trăi bine în timp ce ești propriul tău șef, chiar dacă ești angajată la un studio videochat.

Dar, deoarece vine cu propriile stresuri, trebuie să înveți cum și când să faci un pas înapoi și să te recuperezi. Nerespectarea acestui lucru poate duce la o serie de consecințe negative. Să ai grijă de tine și de sănătatea ta este o prioritate.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top