skip to Main Content
0735 005 005 office[at]videochatjobs.ro
STUDIO VIDEOCHAT BUCUREȘTI
Zona De Confort și Importanța Acesteia Pentru Un Model Videochat
Articole Recomandate Training

Din punct de vedere psihologic, zona de confort este o graniță mentală artificială în care îți păstrezi un sentiment de securitate.Lipsa acestui sentiment te poate confrunta cu un mare disconfort.

În cea mai mare parte, zona de confort este o reflectare a imaginii de sine și a modului în care crezi și aștepți că ar trebui să fie lucrurile. Când te afli într-o situație inconfortabilă sau una care nu se potrivește așteptărilor tale, faci de obicei tot ce poți pentru te face din nou confortabil.

Pentru mulți oameni, chiar dacă sunt nemulțumiți sau neîmpliniți, înclinația lor naturală este să rămână în zona de confort. Motivul este foarte simplu.

Zona de confort este familiară și sigură.

Mulți rămân în locuri de muncă, relații și situații care și-au pierdut de mult timp relevanța, doar pentru că se tem de necunoscut. Adevărul este că, securitatea nu se află în nimic din afara noastră. În schimb, se află chiar în interiorul nostru.

Din păcate, dacă alegi să rămâi în zona ta de confort, nu vei afla niciodată care este adevăratul tău potențial sau de ce ești capabilă să obții. De asemenea, nu poți reuși cu adevărat nimic fără să te aventurezi din confortul plasei de siguranță.

Dacă, totuși, vei lua decizia de a te deplasa dincolo de circumstanțele, persoanele și experiențele cu care ești familiară, te deplasezi din zona ta de confort. Alegi o cale, pe parcursul căreia dezvoltarea personală va ocupa primul loc.

Este o cale care te obligă să te întinzi, să îți împingi limitele și să devii mai mult decât ai fost. Desigur, nu trebuie să faci nimic extraordinar de caracter, cum ar fi urcarea pe muntele Everest sau înotul canalului englez dacă nu ai înclinație sau dorință pentru asta. Ieșirea nu trebuie să fie atât de extremă.

Ia în considerare zona de confort proprie

Propria zonă de confort este mult mai importantă decât ai putea crede. Îți va influența motivația, performanța și rezultatele obținute. Zona de confort are implicații asupra tuturor aspectelor și a relațiilor interpersonale.

Deși, tot timpul vorbim și menționăm profesionalismul, care este foarte important, totuși suntem conștienți în același timp că individul reprezintă un tot întreg.

Un judecător care trece printr-un divorț trebuie să rămână imparțial în cauzele de divorț care se află în soluționarea ta.

Deși demersul teoretic sună exemplar, cu toții ne dăm seama că, în practică, lucrurile nu stau chiar așa. Nu poți face delimitarea clară între personal și profesional în mod foarte vizibil. Totuși spre asta tindem cu toții pe plan profesional.

Cunoașterea zonei tale de confort și respectarea acesteia te va ajuta să eviți epuizările și stresul inutil. Făcând numai lucruri de care să te simți bine și care te vor bucura, membrii vor observa. Vei ajunge să faci mult mai mult decât dacă treci peste limite și faci lucruri care te “panichează”.

Un model videochat pe lângă clienții cu care interacționează, va interacționa cu alte modele și cu personalul administrativ al unui studio videochat București. Creșterea și gestionarea eficientă a relațiilor depinde de fiecare în parte.

În acest mix, apare implicațiile zonei de confort. Fiecare are o zonă de confort. Și fiecare își dorește ca în această zonă să nu existe intruși “neautorizați”. Dar totuși, retragerea prea mare în zona de confort, va crea o bulă din care nu vei mai dori să ieși.

De ce? Din cauza aceleiași zone de confort. Este o capcană care îți poate scăpa. Cu cât te închizi mai tare în ea, cu atât mai mult nu vei dori să o părăsești. A fi confortabil poate fi un obiectiv, dar îndeplinirea acestuia nu trebuie să pună capac rezultatelor.

Definește-ți limitele tale

Când începi să faci videochat online, este bine să definești ce vei face și nu vei face pe webcam. Indiferent de nișa pe care o alegi, erotic, non nud, VR sau oricare alta, definirea limitelor îți vor trasa o linie ceva mai clară.

Vei ști în acest fel până unde se întinde zona ta de confort.

Poți scrie aceste “limite” pe profilul tău de model videochat. În acest fel vei anunța pe toată lumea despre ce se pot aștepta de la show-urile pe care le vei prezenta. Membri vor cunoște ce vei face și ce nu.

Poți economisi timp prețios în acest fel. Dacă un client știe ce poți să-i oferi, nu va mai trebuie să-i dai fiecăruia în parte explicații. Acest timp poate fi petrecut cu membrii fideli care contribuie regulat cu bani.

Nu doar că îți vei economisi timp în acest fel, dar te vei prezenta profesional în fața audienței. Nu vei fi pusă în situația incomodă de a face ceva care nu-ți convine.

Nivelul zonei de confort al fiecăruia este diferit, așa că nu-ți fie teamă să refuzi ceva cu care nu ești confortabilă. Sună frumos, dar pentru a deveni realitate amintește-ți să comunici membrilor acest lucru într-un mod eficient încât să nu existe confuzii.

Zona de confort și limite comune

Dacă ești nouă în videochat sau ești prima zi, este posibil să nu știi nici măcar care vor fi toate limitele tale până când nu vei întâlni pe cineva care solicită ceva. Poți decide dacă te vei dezbrăca doar în chat-ul plătit sau dacă nu te vei dezbrăca deloc – aceasta este o limită comună.

Alte limite comune sunt:

 • prezentarea unor părți specifice ale corpului, cum ar fi picioarele, fundul sau stomacul;
 • folosirea diferitelor jucării;
 • dominaţie;
 • C2C (Cam-to-Cam, vizualizarea camerei web a unui membru);
 • divulgarea unor informații pe care le consideri personale;
 • mențiunea locației;
 • vocabularul murdar;
 • anumite jocuri sau scenarii de rol;
 • nu faci conținut personalizat…

Această listă poate continua mult și bine pentru tine. Aici, sunt enumerate câteva limite comune întâlnite printre modelele de videochat. Nu te obligă nimeni să-ți mărești lista respectivă sau să o restrângi.

Pentru conturarea unei liste ai nevoie să știi care îți este zona de confort – sau o poți afla în acest fel.

Limitele tale se pot schimba în timp. Nu este nimic rău în a decide brusc că nu ești bine cu ceva pe care l-ai oferit înainte. Deasemenea, poți să decizi și să faci ceva ce ai refuzat înainte.

Ca indivizi, suntem în permanentă schimbare. Evoluția personală la rândul său, va dicta limitele zonei de confort. Prin urmare ai nevoie și de a face un exercițiu regulat din a-ți verifica limitele zonei de confort.

Învață să poți spune NU

Întotdeauna vor exista membri care încearcă să te convingă să faci ceea ce vor să vadă, indiferent de limitele tale. Există mai multe modalități de a face acest lucru, în funcție de modul în care membrul reacționează și NICIODĂ să nu-ți fie frică să îi spui NU.

Poți să îi informezi că nu ești confortabil cu solicitarea lor, dar îți place foarte mult să faci A, B sau C dacă le place atât de mult imaginea ta.

Dacă persistă, poți spune că nu ești confortabil cu aceștia, mai ales că nu îți respectă nivelul de confort. Ai putea să-i asiguri că pot găsi și alte modele care ar fi încântate să le răspundă. Poți să faci chiar face o recomandare dacă știi și dacă este potrivită în context.

Dacă continuă, nu-ți fie frică să-i dai afară sau să le pui interdicție pentru camera ta în orice moment.  Primul pas poate fi un mic avertisment sau unul pe care îl consideri necesar și suficient.

Multe modele vor interzice membrii imediat, fără să avertizeze. Interdicția se poate aplica pentru o solicitare inoportună sau care este împotriva regulilor website-ului, sau a oricărui lucru pe care personal îl consideră dezgustător.

A fi non nud în zona de confort

În videochat există pe piață nișa de videochat non nud. Este absolut în regulă dacă ai decis că dorești să fii un model videochat non nud.

Poți să oferi multe fără a fi dezbrăcată.

Mulți membri de pe website-urile de videochat se bucură de o interacțiune autentică cu o persoană reală și poți oferi asta! De asemenea, sunt multe de spus despre flirt și de a putea tachina fără să-ți dai jos de fapt hainele.

Asigură-te însă că ești foarte fermă pe poziție cu privire la intențiile tale. Membrii pot crede eronat că, în cele din urmă îți vei da jos hainele pentru bani. Acest aspect se va reflecta prost asupra ta și, ai putea fi interzisă pe cele mai importante platforme.

Prin videochat non nud poți păstra zona de confort în siguranță. Reprezintă o oportunitate de la care să începi dezvoltarea personală prin creșterea încrederii de sine.

Decide cât de multe vei face

Este o recomandare pe care să o pui în aplicare încă din prima perioadă. Poziționarea aceasta îți va menține constant motivația pentru timpul de muncă și pentru rezultate.

Dacă vei face ceva ce ți se pare degradant sau împotriva propriei etici pur și simplu pentru bani, poți fi sigură că nu vei câștiga pe cât de mult te aștepți. Dacă pentru o perioadă scurtă vei avea venituri, pe termen lung, atitudinea aceasta nu este viabilă.

Te vei epuiza psihic mai repede decât ai putea crede.

Dacă vei face ceva ce îți place vei câștiga mai mult. Membrii vor observa subtil dacă cu adevărat te vei bucura de ceea ce îți place să faci. Poți combina în acest fel utilul cu plăcutul fără să forțezi zona de confort.

Dacă nu-ți place ceea ce faci, membrii vor observa cu siguranță. Mulți nu se vor mai întoarce sau nu vor mai cheltui aceleași sume de bani pentru interacțiunea cu tine.

Gânduri finale

Dacă în alte articole de pe blog avem concluzii sau rezumate, pentru articolul de azi avem câteva gânduri finale. Cel mai important dintre ele este “să ai grijă” în mod constant de zona ta de confort.

Cu siguranță că, odată cu acumularea de experiență te vei schimba ca persoană. Prin urmare și zona ta de confort poate fluctua în diferite modalități. Dacă simți o incomoditate la un moment dat, identific-o și găsește-i o soluție.

Oricine începe un nou job își extinde inconștient zona de confort. Sub aces aspect, motivele schimbării nu prea sunt importante. Cel mai important este că ele se întâmplă.

În cele din urmă, dacă vrei să obții ceva demn de remarcat sau care îți dorești cu adevărat, extinderea zonei de confort devine o necesitate.

Dacă începi un job în industria de videochat, sau în orice alt domeniu, obiectivele tale personale se doresc a fi îndeplinite. Și este ceva normal – cu toții ne dorim ceva cu adevărat.

Iată ce poți face pentru a mări limitele zonei de confort:

 • rupe-te de o rutină zilnică;
 • găsește o nouă modalitate de a face lucrurile;
 • încearcă o activitate fizică de care să te poți bucura;
 • începe un nou proiect;
 • citește o carte, urmărește un film sau ascultă muzică;
 • dacă ești mai timidă, asociază-te cu un grup care te reprezintă;
 • poți face voluntariat;
 • vorbește cu persoane cu care nu ești de acord.

Aceste mici activități îți pot aduce o serie de beneficii. De la dezvoltarea personală poți crește pe cele mai mari culmi profesionale.

Beneficii pentru zona de confort

Extinderea zonei de confort va atrage după sine o serie de beneficii. La rândul lor, în timp, aceste beneficii vor ajunge să lucreze ele pentru tine. Îți vor crea un brand personal.

Printre cele mai importante beneficii regăsim:

 • îți îmbunătățește plăcerea și experiența de viață;
 • stimulează activitatea creierului;
 • îmbunătățește sănătatea mentală;
 • crește încrederea de sine;
 • te face mai rezistentă la provocări;
 • ajută la prevenire blocărilor de rutină;
 • te provoacă la perfecționare;
 • previne atrofia.

Poți completa lista acesta și cu alte beneficii. Fiecare pas te avansează la nivelul următor și te menține pe cale îmbunătățirii de sine. Este o necesitate pe care nu o poți amâna la nesfârșit.

Primul pas către ieșirea din zona de confort este să cauți anunțuri cu angajări videochat. Videochatul este o industrie cu ajutorul căreia să poți crește personal și să-ți trăiești visele. Dacă ești decisă la acest pas, datele noastre de contact îți stau la dispoziție.

Partea cea mai frumoasă în videochat este că vei începe ca model. Odată ce acumulezi suficientă încredere și experiență în domeniu poți să devii trainer, consilier sau chiar să-ți deschizi propriul studio videochat. Cam asta înseamnă să fii propriul tău șef!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top